Akademia cz 1: Knife skills. Warzywa i owoce.

16 Września 2014, 18:00 (Wtorek)

Cook Up Bielany,

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Akademia CookUp to półroczny kurs kulinarny od podstaw składający się z 20 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymują dyplom ukończenia kursu. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach Akademii, w miarę dostępnych miejsc. ZAJĘCIA NR 1: Knife skills. Warzywa i owoce. Część teoretyczna: - Wartości odżywcze warzyw, owoców i świeżych ziół - Sezonowość, czyli dlaczego warto jeść, to co rośnie w naszej strefie klimatycznej - Podział warzyw, owoców i świeżych ziół, metody przechowywania - Zasady obróbki wstępnej warzyw, owoców i świeżych ziół. Część praktyczna: - Knife skills, czyli techniki krojenia warzyw - Filetowanie owoców cytrusowych - Siekanie ziół i rozdrabnianie sałat - Sałatka z ziołami i grillowanymi warzywami oraz dressingiem bazyliowym - Makaron z pesto z rukoli i samodzielnie przygotowanymi suszonymi pomidorami - Minestrone z czerwonych owoców z syropem z zielonego pieprzu, wanilii i mięty - Domowy ketchup ze świeżych pomidorów i ziół. Cena za uczestnictwo w zajęciach nr 1: 320 zł; Początek: godz. 18.00; Czas trwania: ok. 3-4 godz.

Zobacz również:

szkolenia