To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Akademia CookUp to półroczny kurs kulinarny od podstaw składający się z 20 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Kurs kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymują dyplom ukończenia kursu.
Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach Akademii, w miarę dostępnych miejsc.
ZAJĘCIA NR 1: Knife skills. Warzywa i owoce.
Część teoretyczna:
- Wartości odżywcze warzyw, owoców i świeżych ziół
- Sezonowość, czyli dlaczego warto jeść, to co rośnie w naszej strefie klimatycznej
- Podział warzyw, owoców i świeżych ziół, metody przechowywania
- Zasady obróbki wstępnej warzyw, owoców i świeżych ziół.
Część praktyczna:
- Knife skills, czyli techniki krojenia warzyw
- Filetowanie owoców cytrusowych
- Siekanie ziół i rozdrabnianie sałat
- Sałatka z ziołami i grillowanymi warzywami oraz dressingiem bazyliowym
- Makaron z pesto z rukoli i samodzielnie przygotowanymi suszonymi pomidorami
- Minestrone z czerwonych owoców z syropem z zielonego pieprzu, wanilii i mięty
- Domowy ketchup ze świeżych pomidorów i ziół.
Cena za uczestnictwo w zajęciach nr 1: 320 zł; Początek: godz. 18.00;
Czas trwania: ok. 3-4 godz.
Miejsce
Cook Up Bielany
Termin
16 Września 2014, 18:00 (Wtorek)