
To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Zapraszamy na aromatyczne, śródziemnomorskie gotowanie z Grzegorzem Filozofem, szefem kuchni poznańskiej restauracji Avocado.
Tym razem, pod okiem Grzegorza przygotujecie klasyki kuchni włoskiej. Prowadzący opowie Wam o produktach i przyprawach wykorzystywanych w tamtejszej kuchni, zasadach komponowania dań i zdradzi jak przygotować prawdziwą, włoską ucztę.
Pod jego okiem przygotujecie:
- zupę minestrone
- ravioli con uovo z beszamelem
- risotto z owocami morza
- klasyczną włoską saltimboccę z szynką parmeńską
- na deser: tradycyjne tiramisu z delikatną, biszkoptową pianką
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie zasiadanej kolacji. Na warsztatach serwowany będzie jesienny napar.
Cena: 250 zł/os.; Początek godzina: 18:00; Czas trwania: ok. 3-4 godz.
Miejsce
Cook Up
Dąbrowskiego 29, Poznań
Zobacz na mapie
Zobacz na mapie
Dąbrowskiego 29, Poznań