Kuchnia śródziemnomorska

24 Listopada 2016, 18:00-22:00 (Czwartek)

Cook Up, Poznań Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Zapraszamy na aromatyczne, śródziemnomorskie gotowanie z Grzegorzem Filozofem, szefem kuchni poznańskiej restauracji Avocado. Tym razem, pod okiem Grzegorza przygotujecie klasyki kuchni włoskiej. Prowadzący opowie Wam o produktach i przyprawach wykorzystywanych w tamtejszej kuchni, zasadach komponowania dań i zdradzi jak przygotować prawdziwą, włoską ucztę. Pod jego okiem przygotujecie: - zupę minestrone - ravioli con uovo z beszamelem - risotto z owocami morza - klasyczną włoską saltimboccę z szynką parmeńską - na deser: tradycyjne tiramisu z delikatną, biszkoptową pianką Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie zasiadanej kolacji. Na warsztatach serwowany będzie jesienny napar. Cena: 250 zł/os.; Początek godzina: 18:00; Czas trwania: ok. 3-4 godz.

Zobacz również:

inne wydarzenia Poznań