Szkolenie Barmańskie MSBiS | Warszawa 17/07/2017

17 Lipca 2017, 09:00 (Poniedziałek) - 28 Lipca 2017, 22:00 (Piątek)

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów, Warszawa Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
MSBiS zaprasza na jedyne w Polsce kompleksowe Szkolenia z wiedzy i umiejętności barmańskich. Szkolenia realizujemy już od 15 lat, a ich program jest stale aktualizowany i uatrakcyjniany. Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów ul. Wspólna 65A, 00-687 Warszawa Tel: +48 22 425 54 66 Tel: +48 505 489 779 [email protected] Godziny otwarcia Sekretariatu: 9.00 - 17.00 (od pn do pt) Przygotowujemy do zawodu w sposób przede wszystkim praktyczny. Ramowy program nauczania SB MSBiS, od podstawowych tajników barmaństwa, ułatwia przyswojenie obszernego materiału osobom początkującym. Tym, którzy pracują już za barem gwarantuje usystematyzowanie wiedzy i poszerzenie wieloma dodatkowymi elementami do stopnia profesjonalnego. Dzięki naszym zajęciom praca za barem zyskuje większą wartość i jest kontynuowana na nowym wyższym poziomie kwalifikacji. 80 godzin zegarowych Szkolenia oraz nielimitowany czas na trening pozwala każdemu Uczestnikowi przygotować się perfekcyjnie i zgodnie z osobistymi predyspozycjami. Zajęcia prowadzone są zgodnie ze standardami obowiązującymi w szkołach na terenie Unii Europejskiej i USA na indywidualnych stanowiskach barowych. Codziennie intensywnym treningom towarzyszy degustacja przyrządzanych koktajli. Program uatrakcyjnia zastosowanie nowości i ciekawostek pojawiających się w sprzęcie barmańskim oraz rzadkich pomocy dydaktycznych stosowanych podczas degustacji jak Le Nez du Vin. Dynamiczna formuła zajęć wzbogacona jest prezentacją multimedialną. Szkolenie Barmańskie obejmuje m.in.: 1. Wprowadzenie do zawodu barmana Obowiązki barmana Kultura pracy i dbałość o własny wizerunek Kształtowanie pewności siebie i wiary we własne możliwości Etyka barmana Organizacja i techniki pracy barmana Optymalizacja ruchów i ergonomia pracy 2. Terminologię i funkcjonowanie sprzętu barowego oraz rodzaje stosowanego szkła, miary barowe 3. Alkoholoznawstwo (włączając wszystkie kategorie alkoholi spotykane w światowych barach, ich produkcję i zastosowanie) Zarys technologii napojów alkoholowych Towaroznawstwo Podział alkoholi i koktajli 4. Miksologię* - zasady komponowania napojów mieszanych (wszystkie kategorie koktajli z uwzględnieniem mocktaili) Koktajle na bazie alkoholi białych: wódka, gin, tequila, rum Koktajle na bazie alkoholi kolorowych: whisky, brandy, Cognac Koktajle z użyciem likierów, win wzmocnionych i aromatyzowanych Koktajle warstwowe, płonące i widowiskowe Koktajle w świeżych owocach Koktajle bezalkoholowe 5. Zasady podawania napojów alkoholowych 6. Dekoracje/ garnish oraz sztukę prezentacji 7. Odpowiedzialne serwowanie alkoholu 8. Obsługę Gości przy barze i przy stoliku 9. Organizację baru i pracy barmana w tym zarządzanie barem Ponadto zajęcia prowadzone tylko w ramach Szkolenia Barmańskiego MSBiS obejmują dodatkowo: * Zajęcia praktyczne z Miksologii - sztuki komponowania koktajli zgodnie z zasadą "Anticipation, Look, Aroma and Taste" (nielimitowane ćwiczenia i konsultacje trenerskie oraz degustacje) Stirred drinks in chilled cocktail glasses Cream drinks Highballs Low ball drinks in rocks glasses Sour drinks Frozen drinks Pousse cafes Special drinks Inne 10. Working i Speed Flair (podstawowe triki barmańskie) 11. Techniki i psychologię sprzedaży Psychologia obsługi klienta, budowanie atmosfery oraz relacji długoterminowych Zrozumienie potrzeb Gości i spełnienie ich oczekiwań Sztuka zarabiania pieniędzy Metody maksymalizowania zysku i podnoszenia sprzedaży, up-selling i cross-selling Profesjonalizm jako pierwszy wykładnik pozytywnej oceny Barmana 12. Możliwości i narzędzia współczesnej Miksologii Miksologia klasyczna i jej ewolucja Miksologia molekularna i najnowsze techniki miksologii Prezentacja zastosowania i obsługi narzędzi miksologii molekularnej: Syfony, Perlini Carbonated Cocktail System, Smoking Gun, Ice ball mold Bittersy i infuzje:tworzenie własnych odmian alkoholi, syropy, cukry, wody aromatyzowane Wizerunek i możliwości rozwoju miksologa w Polsce 13. Światowe trendy w barmaństwie 14. Procedury gastronomiczne i współpracę interpersonalna 15. Zarządzanie barem i produktami Kalkulacje remanentowe i zarządzanie magazynowe Koncesja i sprzedaż alkoholu 16. Audyt i rozliczanie baru Zintegrowane procedury gastronomiczne i kasy fiskalne w oparciu o systemy dotykowe Komputerowe systemy sprzedażowe 17. Profesjonalne Warsztaty Fakultatywne: (degustacje i prezentacje) "Whisky szkocka" "Różne stany skupienia, czyli parę słów o wodzie i lodzie" "Single Malt Whisky" "Rum - Latin Spirits Master Class" "Szampan" "Vermouth" "Irish Whisky" "Syropy, Puree, Likiery" "Wódka" "Koniaki" "Wina" "Whiskey" "Cygara" "Kawy" "Tequila" "Wstęp do Miksologii Molekularnej" oraz spotkania specjalne z zagranicznymi ekspertami 18. Aktywne poszukiwanie pracy w tym rozmowa kwalifikacyjna i CV/ Job Placement 19. Angielski gastronomiczny Każdy Uczestnik Szkolenia ma do dyspozycji indywidualne w pełni wyposażone stanowisko barowe. Otrzymuje autorskie materiały szkoleniowe MSBiS, a na zakończenie sprzęt barmański od MSBiS i firm partnerskich. Szkoła umożliwia Uczniom korzystanie z sal ćwiczeń oraz konsultacji kadry, zarówno między zajęciami, jak i po zakończeniu Szkolenia - bezterminowo. Umiejętności praktyczne są najważniejsze, zależy nam, aby Kursanci i Absolwenci opanowali do perfekcji sztukę obsługi klientów, tak by nie dali się zaskoczyć ani przyszłemu pracodawcy ani klientom. Tematyka barmańska jest bardzo obszerna i potrzeba czasu, aby przekazać wszystkie niezbędne informacje, które potem należy utrwalić i zastosować w praktyce, aby zyskać poczucie odpowiedniego przygotowania. *** Naszym Absolwentom oferujemy możliwość współpracy przy projektach realizowanych przez Bar Catering MSBiS oraz w School Friendly Bars. Po zakończonym Szkoleniu Absolwenci z uzyskanym Certyfikatem MSBiS otrzymują dostęp do zamkniętej grupy/ forum z ofertami pracy spływającymi do Szkoły. Tematy i autorski program Szkolenia są wyłączną własnością Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów.

Zobacz również:

konferencje wydarzenia Warszawa