ABC cukiernictwa: serniki

24 Marca 2018, 11:00-15:00 (Sobota)

Cook Up, Poznań Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Zapraszamy na kolejne warsztaty cukiernicze z Jarosławem Konrady - Pastry Sous Chefem hotelu Mercure w Poznaniu. Tym razem tematem spotkania będą serniki. Na zajęciach poznacie różne rodzaje serników, dowiecie się jak dobierać dobrej jakości składniki oraz jakie sery wykorzystywać, by powstały perfekcyjne i kremowe wypieki. Poznacie różne etapy robienia serników oraz najczęściej popełniane błędy w ich przygotowaniu. Na warsztatach, pracując indywidualnie, przygotujecie 4 rodzaje serników: - sernik nowojorski z limonką - klasyczny sernik wiedeński na kruchym spodzie - sernik na zimno z galaretką z czarnej porzeczki i malin - sernik kakaowy z mango Wszystkie samodzielnie przygotowane na zajęciach wypieki będziecie mogli zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz energetyczny ziołowy napar. Cena: 220 zł/os.; Początek godzina: 11:00; Czas trwania: ok. 4-5 godz.

Zobacz również:

inne wydarzenia Poznań