
To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Zapraszamy na kolejne warsztaty cukiernicze z Jarosławem Konrady - Pastry Sous Chefem hotelu Mercure w Poznaniu.
Tym razem tematem spotkania będą serniki. Na zajęciach poznacie różne rodzaje serników, dowiecie się jak dobierać dobrej jakości składniki oraz jakie sery wykorzystywać, by powstały perfekcyjne i kremowe wypieki. Poznacie różne etapy robienia serników oraz najczęściej popełniane błędy w ich przygotowaniu.
Na warsztatach, pracując indywidualnie, przygotujecie 4 rodzaje serników:
- sernik nowojorski z limonką
- klasyczny sernik wiedeński na kruchym spodzie
- sernik na zimno z galaretką z czarnej porzeczki i malin
- sernik kakaowy z mango
Wszystkie samodzielnie przygotowane na zajęciach wypieki będziecie mogli zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz energetyczny ziołowy napar.
Cena: 220 zł/os.; Początek godzina: 11:00; Czas trwania: ok. 4-5 godz.
Miejsce
Cook Up
Dąbrowskiego 29, Poznań
Zobacz na mapie
Zobacz na mapie
Dąbrowskiego 29, Poznań