
Wine Taste by Kamecki oraz Restauracja Crazy Butcher zapraszają na kolację degustacyjną z Clarence Dillon Wines, właścicielem słynnego Premier Grand Cru Classé Chateau Haut-Brion i Chateau La Mission Haut-Brion.
Domaine Clarence Dillon to jeden z najważniejszych graczy w Bordeaux. Do rodziny, oprócz dwoma słynnymi posiadłościami z Pessac-Leognan, należy też kilka innych zamków w Bordeaux oraz potężny, prestiżowy negocjant. To 100% charakteru Bordeaux - pasjonująca historia, piękne posiadłości, innowacyjność i bezkompromisowy profesjonalizm. Wszystkie wina oferowane przez Clarence Dillon Wines mają odmienny charakter, ale każde z nich jest mistrzem w swoim stylu. Okazja, aby się o tym przekonać, nadarzy się już 26 stycznia.
Piotr Kamecki, jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce, wiceprezydent ASI - Association de la Sommellerie Internationale i założyciel konceptu Wine Tase razem z Nicolasem Chemineau z Clarence Dillon Wines zapraszają do restauracji Crazy Butcher w Gdańsku na wyjątkowy wine dinner. Chef restauracji, Roman Kotsan, przygotował spektakularne menu degustacyjne, a Piotr Kamecki zadbał o to, aby połączenia jedzenia z winem zapadły Gościom na długo w pamięci.
Efekt ich współpracy przedstawia się następująco:
Amuse Bouche
Tatar/ graten/ grzyby shimej
Clarendelle Blanc 2021 Bordeaux AOCCeviche z przegrzebek
cytrusy/ granat/ kolendra
La Clarte 2017 Pessac-Léognan AOC
Beef Wellington
puree/ sos z czerwonego wina
Chateau La Mission Haut-Brion 2006 Pessac-Léognan AOC
Selekcja dojrzałych serów
Chateau Bahans Haut-Brion 1998 Pessac-Léognan AOC
Deser
Clarendelle Amber 2015 Monbazillac AOC
Creme Brûlée
W celu zapewnienia komfortu wszystkim Uczestnikom, liczba miejsc na kolację jest ograniczona. Event prowadzony będzie w języku angielskim z polskim tłumaczeniem.
Miejsce
Leśmiana 11, Gdańsk