Warsztat - MOTYWACJA - KLUCZEM DO SUKCESU, Innowacyjne Zarządzanie Ludźmi w HoReCa
20 Października 2020, 10:00 (Wtorek)

Żyjemy w świecie, który jest VUCA — zmienny, niepewny, złożony i niejednoznaczny. Ta nieprzewidywalność dotyka również branży gastronomii, cateringu i hoteli.
Żeby skutecznie prowadzić biznes HoReCa, uzyskując także przewagę konkurencyjną, potrzebne są nieustanny rozwój, innowacyjne podejście i koncentracja na tym, co najważniejsze — na ludziach.
Dlaczego? Bo za smakiem i emocjami, które cenią nasi klienci, zawsze stoją konkretni ludzie.
Do ulubionej restauracji przychodzimy po aromatyczną Carbonarrę Roberta, orzeźwiającą Caipirinhę od Karoliny i uśmiech kelnera Rafała.
Często to właśnie budowanie skutecznego zespołu; zwiększanie jego motywacji i podnoszenie jego umiejętności jest dla managera większym wyzwaniem, niż tworzenie nowej karty czy żonglerka kosztami.
ZAPRASZAMY NA PRAKTYCZNY WARSZTAT, PODCZAS KTÓREGO NAUCZYSZ SIĘ SKUTECZNIEJ ZARZĄDZAĆ LUDŹMI W GASTRONOMII I BUDOWAĆ ZAANGAŻOWANE ZESPOŁY.Zastanawiałeś się, dlaczego tak cenimy niektórych szefów? Dlaczego mamy ochotę ich wspierać, nawet jeśli trzeba zostać 3 godziny po swojej zmianie? Mamy dobre wieści. To nie żadna magia.
Zarządzania motywacją swoją i swoich pracowników można się nauczyć, a umiejętności managerów przełożą się na obroty firmy.
DLACZEGO WARTO WZIĄĆ UDZIAŁ W WARSZTACIE?
- Dowiesz się, czego potrzebują pracownicy, żeby pracować wydajnie.
- Nauczysz się jak unikać dotkliwych kosztów wysokiej rotacji w zespole i błędów w rekrutacji.
- Chcesz pracować komfortowo i skutecznie? Pokażemy Ci, dlaczego warto zainwestować we własny rozwój oraz innych liderów i zarządzających.
- Chcesz budować silny biznes, zdolny poradzić sobie w nieprzewidzianych okolicznościach? Zaprezentujemy sprawdzone i innowacyjne narzędzie, dzięki któremu lepiej wykorzystasz to, co motywuje Cię i innych.
- To już druga edycja. Praktyczny warsztat prowadzony, przez managerkę, konsultantkę i przedsiębiorczynię w branży HoReCa z blisko 20-letnim doświadczeniem.
PROGRAM WARSZTATU:
- Jak stosować zarządzanie przez motywację, oparte na wiedzy w HoReCa?
- Dlaczego warto stosować INNOWACJE i narzędzia diagnostyczne?
- Jak zbadać, co naturalnie motywuje Twojego pracownika?
- Dlaczego potrzeby 'szefa' są istotne dla sukcesu całej firmy?
- Jak unikać pułapek rekrutacyjnych. Tworzenie profilu kandydata.
- Kim jesteśmy jako organizacja? Pragnienia i potrzeby. Cele i motywacja. Wartości i kultura organizacyjna.
- Case study. Zastosowanie omówionych rozwiązań na konkretnych przykładach.
- Właścicieli firm z branży HoReCa nastawionych na rozwój
- Dla managerów, liderów, kierowników, dyrektorów z HoReCa
- Osób zarządzających zespołem/zespołami w HoReCa
- Osób prowadzących rekrutację dla hoteli, gastronomii i cateringu
- Pracowników działów HR firm z branży HoReCa
- Ciekawych zastosowania innowacji dla rozwoju i zysku biznesu
KIEDY I GDZIE?
20.10.2020 (wtorek), 10:00-13:30
godz. 10.00 - 11.30 część 1
godz. 11.30 -11.55 przerwa kawowa
12.00 - 13.00 część 2
13.00 - 13.30 lunch
CSK BUSINESSROOM
ul. T. Chałubińskiego 8, p. 10, Warszawa
Budynek znajduje się pomiędzy Hotelem Marriot a Hotelem Hampton by Hilton, posiada na szczycie czerwony napis Kia Motors.
Opcje parkingowe są następujące:
parking naziemny na tyłach budynku, przy ul. Emilii Plater
parking naziemny w pobliżu WKD Śródmieście ( dojście do budynku CH8 podziemiami Dworca Centralnego)
parking podziemny Złote Tarasy ( dojście do budynku CH8 podziemiami Dworca Centralnego)
Dodatkowo wzdłuż ulic: Wspólna, Nowogrodzka, Emilii Plater dostępne są miejsca parkingowe.
Maksymalna liczba uczestników: 12 osób
Warsztat organizujemy przy zachowaniu środków bezpieczeństwa, zgodnie z zasadami wprowadzanymi przez Ministerstwo Zdrowia i GIS.
TWOJA INWESTYCJA:
Chcemy wspierać przedsiębiorców branży HoReCa w czasach pandemii, dlatego bilety na warsztaty dostępne są w cenie promocyjnej:
Cena promocyjna: 250 zł i 210 zł (bez lunchu) przy zakupie do 9.10.2020 r
Cena regularna: 340 zł i 300 zł (bez lunchu)
CENA ZAWIERA:
- Materiały dydaktyczne
- Komfortowa sala konferencyjna w centrum Warszawy
- Przerwę kawową
- Regenerujący Lunch
- Dla uczestników warsztatu rabat 15% na przygotowanie Indywidualnej Mapy Potrzeb wraz z konsultacją feedback i kilkunastostronicowym raportem
Prosimy o zakup biletów do 16.10.2020 r.
Liczba miejsc ograniczona
KORZYŚCI - UCZESTNICY WARSZTATU:
- poznają efektywne i innowacyjne narzędzie dla skutecznego zarządzania Kapitałem Ludzkim
- dowiedzą się jak zarządzać zespołem w procesie zmiany
- rozwiną Swoją wiedzę jak? i po co? w procesach zarządzania stosować wiedzę na temat indywidualnych potrzeb pracownika
- 'otrzymają narzędzie' m.in. dla budowania efektywnych systemów motywowania, unikania 'pułapek rekrutacyjnych', zarządzania konfliktem, budowania kultury organizacyjnej w oparciu o wartości
- Wskazanie szerokiego zastosowania (w zarządzaniu) innowacji dla rozwoju organizacji. Podpowiedź jak znajomość motywacji kadry, pracowników i całej organizacji wpływa na skuteczne osiąganie założonych celów. Zainspirowanie, że nie tylko pieniądze są istotne dla budowania zaangażowania zespołów. Pokazanie w jaki sposób poznać rzeczywistą motywację pracowników, rozpoznać ich talenty, pomóc w zwiększaniu własnej i pracowników samoświadomości, która w świecie chaosu może decydować o sposobie reakcji na bodziec
- Sala do warsztatowania - powierzchnia 49 m2, sala klimatyzowana, posiada dostęp do światła dziennego, wyposażona w projektor (hdmi) , flipchart oraz WiFi 50mb/s/50mb/s, łącze symetryczne
- Bezpieczeństwo - warsztat organizujemy przy zachowaniu środków bezpieczeństwa, zgodnie z zasadami wprowadzanymi przez Ministerstwo Zdrowia i Główny Inspektorat Sanitarny
- Zapewniamy - materiały dydaktyczne i biurowe; kawę, herbatę; 15% rabatu dla wykonania 'Indywidualnej Mapy potrzeb' łącznie z rozmową feedback i raportem ok.40 stron
Warsztat organizujemy we współpracy z firmą BUSINESSROOM Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne.
Serdecznie dziękujemy! Dzięki tej firmie uczestnicy warsztatu otrzymają optymalne warunki dla warsztatowania łącznie z pysznym lunchem po zakończeniu części merytorycznej.
Kto prowadzi warsztat?
Anna Iwanicka-Nowak; managerka, doradca i przedsiębiorczyni; w branży HoReCa od 19 lat. Uwielbia organizować i dzielić się wiedzą. Właścicielka agencji Private Cooking/Private Support dla HoReCa - RomAnia KuliNaria (www.romania-kulinaria.pl). Wierzy, że organizacje 'uczące' się, nastawione na rozwój, stosujące innowacje oraz 'myślące' o człowieku skuteczniej i sprawniej zarządzają osiągając założone cele i zyski. Motywacja - kluczem do sukcesu.
Organizator warsztatu zastrzega prawo do zmiany daty warsztatu z uwagi na epidemię i/lub ilości uczestników mniej niż 11 osób.
Miejsce
T. Chałubińskiego 8, p.10, Warszawa 00 - 613