W chwili obecnej zgłoszenia na to wydarzenie nie są przyjmowane.

Chcesz przeżyć niesamowitą przygodę kulinarną, nauczyć się gotować a przy okazji spędzić miło czas w małym, kameralnym gronie i napić się wina...?

To serdecznie zapraszam na warsztaty kulinarne :)

Tym razem zabiorę Was w kulinarną podróż do słonecznej Hiszpanii na tapas i paellę w rytmie flamenco i przy dźwiękach gitary. Wybierzecie się ze mną...? :)

Tapas, to nie tylko małe danka... to także styl hiszpańskiego życia... Oni żyją tapas, oni spotykają się w stylu tapas (są specjalne bary tapas), oni zamawiają 2-3 tapas w jednym barze plus oczywiście wino lub drink i idą dalej do innego baru i tak potrafią do późna a potem... jest oczywiście regularna kolacja, która trwa do późna... Może właśnie dlatego Południowcy nie jedzą śniadań...? :)

Pinchos, to też małe danka tyle, że "przekłute" wykałaczką (najczęściej są to małe kanapeczki ale nie tylko). Podawane na północy Hiszpanii (w Kraju Basków).


W programie:

- paella mixta (z owocami morza i chorizo)

- tortilla de patatas

- ajoblanco

- pinchos - kromki bagietki z:

  anchois, oliwkami i papryką;

  papryczkami padron i chorizo;

  serem manchego, karmelizowaną cebulą i i pieczoną papryką;

  serem camembert i karmelizowaną cebulą;

  szynką serrano, papryką i oliwkami;

  anchois, oliwkami i chili - słynne pinchos Gilda

- chorizo z redukowanym sosem z octu balsamicznego i miodu

- deska serów, wędlin i oliwek

- wino 


Można kupić bilet dla kogoś na prezent :)

Warto poprosić kogoś o podwiezienie, bo szykuje się niezła fiesta :)


Mała, kameralna grupa do 5-6 osób.

Termin: sobota 08.03.2025 w godzinach 15-18

Adres; ul. Zubrzyckiego 3, Gdańsk Wrzeszcz

tel. 608 250 922


Organizator zastrzega sobie prawo odwołania zajęć, jeśli nie zbierze się odpowiednia ilość uczestników (minimum 3 osoby)

Zobacz również:

szkolenia wydarzenia Gdańsk Wrzeszcz