
Serdecznie zapraszamy na Światowy Dzień Żywności, podczas którego przedstawimy m.in. wyniki najnowszych badań nt. gotowości Polaków do zmiany nawyków na rzecz ochrony planety. Porozmawiamy o tym, jak z sukcesem prowadzić styl życia przyjazny środowisku. Poruszymy również temat wpływu Ustawy o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności na ograniczenia marnotrawstwa zarówno po stronie biznesu, jak i konsumentów. Dodatkową atrakcją wydarzenia będzie śniadanie prasowe o 11:30. Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy - P. Rafała Trzaskowskiego.
Spotkanie poprowadzi Beata Ciepła - prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności.
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa zarówno w formie stacjonarnej (limit 30 gości) oraz wirtualnej (transmisja live na facebooku: https://pl-pl.facebook.com/bankizywnosci/).
UWAGA! Wszystkie zasady bezpieczeństwa związane z pandemią będą zachowane.
PROGRAM
11:30 -12:00 Rejestracja, kawa, herbata
12:00- 12:05 Przywitanie - Beata Ciepła, prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
12:05 - 12:10 Przemówienie - Karolina Zdrodowska - Dyrektorka Koordynatorka ds. przedsiębiorczości i dialogu społecznego, Urząd Miasta st. Warszawy
12:10 - 12:20 Prezentacja badań: Czy Polacy są gotowi na ratowanie ziemi? - Beata Ciepła, prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
12:20 - 12:30 Prezentacja badań: Jak skutecznie przeciwdziałać zmianom klimatu? Projekt Drawdown i walka z marnowaniem. - Leszek Dąbrowski Public Affairs Manager Too Good To Go.
12:30 - 13:10 Panel dyskusyjny: Czy jesteśmy gotowi na ratowanie planety?
prelegenci: Marta Widz - Centrum Komunikacji Społecznej, Urząd Miasta st. Warszawy, Aleksandra Robaszkiewicz, Head Of Corporate Communications & CSR LIDL Polska, Anna Goworek, Senior Consumer Insight Manager Nestlé Polska S.A, Anna Kurnatowska, Country Managerka TOO GOOD TO GO, Beata Macios, członkini Zarządu Banku Żywności SOS w Warszawie
13:10 - 13:15 Podsumowanie Zupy Disco - Beata Ciepła, prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
13:15 - 13:45 Panel dyskusyjny: Ustawa o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności 2.O.
prelegenci: Aleksandra Robaszkiewicz, Head Of Corporate Communications & CSR LIDL Polska, Bartłomiej Kulisz, koordynator programów żywnościowych Caritas, Małgorzata Tomczak, Naczelnik Wydziału DKO GIOŚ, Katarzyna Mischke, referendarz w DKO GIOŚ
13:45 - 13:55 Projekty Federacji 2021 - jako odpowiedź na wyzwania ekologiczne - Beata Ciepła, prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
- Ekomisja
- Pola aktywności - wsparcie organizacji pomocowych ratujących żywność
Organizatorzy: Federacja Polskich Banków Żywności i Bank Żywności SOS w Warszawie
Partnerzy strategiczni: Miasto Warszawa/Kampania "Wiem, co jem", Winiary, Lidl
Partnerzy wspierający: Too Good To Go, Restaurant Week
Miejsce
ul. Bracka 25, 00-028 Warszawa