Zupa Disco

28 Września 2021, 11:00 (Wtorek)

Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
  Rejestracja na wydarzenie Zupa Disco
już niedostępne -

W imieniu Federacji Polskich Banków Żywności serdecznie zapraszamy na gotowanie Zupy Disco w duchu niemarnowania. Spotkanie poprowadzi Jagna Niedzielska, kucharka, doradca kulinarny i propagatorka idei zero waste. Specjalnie na tę okazję przygotowała przepis na pyszną zupę na bazie produktów, które często przedwcześnie trafiają do kosza. Wydarzeniu będą towarzyszyć panele eksperckie w tematyce niemarnowania jak również właściwej interpretacji terminów ważności produktów.

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa zarówno w formie stacjonarnej (limit 15 gości) oraz wirtualnej (transmisja live na facebooku: https://pl-pl.facebook.com/bankizywnosci/). Dla uczestników stacjonarnego wydarzenia przewidziana jest degustacja Zupy Disco

UWAGA! Wszystkie zasady bezpieczeństwa związane z pandemią będą zachowane.

PROGRAM WYDARZENIA

11:00 - 11:05 Przywitanie - Jagna Niedzielska

11:05 - 11:10 Przemówienie - przedstawiciel m. st. Warszawy (TBC)

11:10 - 11:15 Przemówienie - Beata Ciepła, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności

11:15 - 11:20 Zupa disco - nauka kreatywności kulinarnej z Jagną Niedzielską

11:20 - 11.55 Panel dyskusyjny: "Jak nie marnować?", Moderator: Jagna Niedzielska

Paneliści: przedstawiciel m. st. Warszawy (TBC), Beata Ciepła, prezes Zarządu FPBŻ, przedstawiciel Restaurant Week, Aleksandra Robaszkiewicz, CSR & Corporate Communication Manager Lidl Polska, Anna Goworek, Senior Consumer Insight Manager Nestlé Polska S.A.

11:55 - 12:00 Zupa disco, przepis - Jagna Niedzielska

12:00 - 12:40 Panel dyskusyjny:"Należy spożyć do…" a "Najlepiej spożyć przed", Moderator: Beata Ciepła,prezes Zarządu FPBŻ

Paneliści: Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, SGGW, Szymon Ulkowski, Food CEE e-Business and Communication Manager Nestlé Polska S.A., Anna Kurnatowska, Country Manager To Good To Go, Adam Bońkowski, auditor wiodący TÜV SÜD.

12:40 - 12:45 Przemówienie: Magdalena Krajewska, prezeska Banku Żywności SOS w Warszawie, Paweł Chałchuski, prezes Mokotowskiego Hospicjum św. Krzyża

12:45 - 12:55 Zakończenie - Jagna Niedzielska


Organizatorzy: Federacja Polskich Banków Żywności i Bank Żywności SOS w Warszawie

    

Partnerzy strategiczni: Miasto Warszawa/Kampania "Wiem, co jem", Winiary, Lidl


Partnerzy wspierający: Too Good To Go, Restaurant Week 



Zobacz również:

konferencje wydarzenia Warszawa