W imieniu Federacji Polskich Banków Żywności serdecznie zapraszamy na gotowanie Zupy Disco w duchu niemarnowania. Spotkanie poprowadzi Jagna Niedzielska, kucharka, doradca kulinarny i propagatorka idei zero waste. Specjalnie na tę okazję przygotowała przepis na pyszną zupę na bazie produktów, które często przedwcześnie trafiają do kosza. Wydarzeniu będą towarzyszyć panele eksperckie w tematyce niemarnowania jak również właściwej interpretacji terminów ważności produktów.
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa zarówno w formie stacjonarnej (limit 15 gości) oraz wirtualnej (transmisja live na facebooku: https://pl-pl.facebook.com/bankizywnosci/). Dla uczestników stacjonarnego wydarzenia przewidziana jest degustacja Zupy Disco.
UWAGA! Wszystkie zasady bezpieczeństwa związane z pandemią będą zachowane.
11:00 - 11:05 Przywitanie - Jagna Niedzielska
11:05 - 11:10 Przemówienie - przedstawiciel m. st. Warszawy (TBC)
11:10 - 11:15 Przemówienie - Beata Ciepła, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności
11:15 - 11:20 Zupa disco - nauka kreatywności kulinarnej z Jagną Niedzielską
11:20 - 11.55 Panel dyskusyjny: "Jak nie marnować?", Moderator: Jagna Niedzielska
Paneliści: przedstawiciel m. st. Warszawy (TBC), Beata Ciepła, prezes Zarządu FPBŻ, przedstawiciel Restaurant Week, Aleksandra Robaszkiewicz, CSR & Corporate Communication Manager Lidl Polska, Anna Goworek, Senior Consumer Insight Manager Nestlé Polska S.A.
11:55 - 12:00 Zupa disco, przepis - Jagna Niedzielska
12:00 - 12:40 Panel dyskusyjny:"Należy spożyć do…" a "Najlepiej spożyć przed", Moderator: Beata Ciepła,prezes Zarządu FPBŻ
Paneliści: Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, SGGW, Szymon Ulkowski, Food CEE e-Business and Communication Manager Nestlé Polska S.A., Anna Kurnatowska, Country Manager To Good To Go, Adam Bońkowski, auditor wiodący TÜV SÜD.
12:40 - 12:45 Przemówienie: Magdalena Krajewska, prezeska Banku Żywności SOS w Warszawie, Paweł Chałchuski, prezes Mokotowskiego Hospicjum św. Krzyża
12:45 - 12:55 Zakończenie - Jagna Niedzielska
Organizatorzy: Federacja Polskich Banków Żywności i Bank Żywności SOS w Warszawie
Partnerzy strategiczni: Miasto Warszawa/Kampania "Wiem, co jem", Winiary, Lidl
Partnerzy wspierający: Too Good To Go, Restaurant Week
Miejsce
Koszykowa 63, Hala Koszyki (1 piętro), Warszawa