Akademia fermentacji vol. 3 - Sezon: jesień - warsztat kulinarny
3 Października 2020, 09:30-11:00 (Sobota)
Zapraszamy na autorski warsztat kulinarno-edukacyjny "Akademia fermentacji vol. 3 - Sezon: jesień - warsztat kulinarny", w ramach szóstej edycji "Święta Hal Targowych w Gdyni"
Udział BEZPŁATNY!
Liczba miejsc ograniczona
Czas: 3.10. 2020 r., godz. 9:30
Start: plac przed Halą Łukową
Wchodząc w jesień, a zarazem szykując się na zimę warto skorzystać z dobroci natury i zadbać o swoją odporność - przy okazji rozkoszując się doznaniami smakowymi. W związku z tym serdecznie zapraszam na warsztat kulinarny, gdzie połączymy przyjemne z pożytecznym, robiąc pyszne, ale i piękne "kiszonki". Jednocześnie opowiem o tym, jak wzmacniać odporność i wpływać na swój nastrój przy pomocy bakterii probiotycznych.
Produkty fermentowane to tradycyjne dla naszego regionu źródło witaminy C, E, A, K. Zamknięte w słoikach są dostępne przez cały rok. Dobroczynne bakterie probiotyczne zawarte w kiszonkach wpływają pozytywnie na naszą przemianę materii, dzięki czemu czujemy się lżejsi, zdrowsi i szczęśliwi. Te "kulturalne" bakterie odgrywają istotną rolę nie tylko dla zdrowia fizycznego, ale i naszej psychiki, a co za tym idzie nastroju. Na warsztatach dowiesz się co, dlaczego i jak kisić. Dowiesz się także dlaczego jelita to nasz drugi mózg i warto o nie dbać. Wypijesz ze mną szota, zdrowego oczywiście. Ponadto wspólnie przygotujemy kiszonki z sezonowych, dostępnych lokalnie warzyw i owoców, które zabierzesz ze sobą do domu.
Zapraszam!
Berenika Krewniak-Gębiś
Restauracja "Sezon Manhattan"
Podczas imprezy organizatorzy proszą o zastosowanie się do wytycznych związanych z obostrzeniami COVID-19, zawartych w Regulaminie imprezy (www.arg.gdynia.pl / zakł. 'dopobrania')
Fb / haletargowegdynia
fot. P. Kozłowski / ARG
Miejsce
ul. Wójta Radtkego 36, Gdynia