To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
  Bezpłatny
Wyprzedane Brak wolnych miejsc

Zapraszamy na autorski warsztat kulinarno-edukacyjny "Akademia fermentacji vol. 3 - Sezon: jesień - warsztat kulinarny", w ramach szóstej edycji "Święta Hal Targowych w Gdyni"

Udział BEZPŁATNY!

Liczba miejsc ograniczona

Czas: 3.10. 2020 r., godz. 9:30

Start: plac przed Halą Łukową


Wchodząc w jesień, a zarazem szykując się na zimę warto skorzystać z dobroci natury i zadbać o swoją odporność - przy okazji rozkoszując się doznaniami smakowymi. W związku z tym serdecznie zapraszam na warsztat kulinarny, gdzie połączymy przyjemne z pożytecznym, robiąc pyszne, ale i piękne "kiszonki". Jednocześnie opowiem o tym, jak wzmacniać odporność i wpływać na swój nastrój przy pomocy bakterii probiotycznych. 

Produkty fermentowane to tradycyjne dla naszego regionu źródło witaminy C, E, A, K. Zamknięte w słoikach są dostępne przez cały rok. Dobroczynne bakterie probiotyczne zawarte w kiszonkach wpływają pozytywnie na naszą przemianę materii, dzięki czemu czujemy się lżejsi, zdrowsi i szczęśliwi. Te "kulturalne" bakterie odgrywają istotną rolę nie tylko dla zdrowia fizycznego, ale i naszej psychiki, a co za tym idzie nastroju. Na warsztatach dowiesz się co, dlaczego i jak kisić. Dowiesz się także dlaczego jelita to nasz drugi mózg i warto o nie dbać. Wypijesz ze mną szota, zdrowego oczywiście. Ponadto wspólnie przygotujemy kiszonki z sezonowych, dostępnych lokalnie warzyw i owoców, które zabierzesz ze sobą do domu.

Zapraszam!

Berenika Krewniak-Gębiś

Restauracja "Sezon Manhattan"

Podczas imprezy organizatorzy proszą o zastosowanie się do wytycznych związanych z obostrzeniami COVID-19, zawartych w Regulaminie imprezy (www.arg.gdynia.pl / zakł. 'dopobrania')

Fb / haletargowegdynia

www.haletargowegdynia.pl

fot. P. Kozłowski / ARG

Zobacz również:

szkolenia wydarzenia Gdynia