BIZNES TRANSFORMATOR 4.0. - warsztat Transformacja branży spożywczej
13 Października 2022, 10:00-13:00 (Czwartek)
Youth Business Poland wraz z Województwem Mazowieckim mają przyjemność zaprosić na kolejne spotkanie w ramach cyklu Biznes Transformator 4.0. W ramach inicjatywy zapraszamy przedsiębiorców i praktyków biznesu.
Na najbliższe spotkanie zostali zaproszeni przedstawiciele sieci Żabka oraz startupy, które odniosły ogromny sukces na rynku: Foodsi i Apollo Roślinny Qurczak, a także eksperci z branży FMCG oraz Venture Capital.
Zapowiada się wyjątkowe wydarzenie, w którym wezmą udział:
- Mateusza Kowalczyk - CEO Foodsi, startupu, którego celem jest ograniczenie marnowania żywności. Foodsi pozyskało 6 mln zł w rundzie finansowania oraz znalazło się na liście "10 Rookies of the year", czyli najbardziej obiecujących startupów,
- Igę Czubak - założycielkę Apollo, której rośliny Qrczak z przytupem wszedł na półki największych Polskich sklepów oraz obiegł już cały świat!
- Mikołaja Szyca - Acceleration Specialist w Żabka Polska, reprezentant jednej z najbardziej rozpoznawalnych marek w Polsce, z której usług korzysta dziennie blisko 3 mln klientów,
- Monikę Borowiecką, która obecnie rozwija fundusz Tangent Line Ventures, a przez 17 lat pracowała w korporacji Mars.
Swoją wiedzą z zakresu innowacji i doświadczeniem podzieli się również CEO Youth Business Poland Adrian Migoń - mentor i doradca startupów oraz ekspert z zakresu przedsiębiorczości, który będzie moderował spotkanie.
Przyjdź i dowiedz się:
- jak przekonać dużych graczy i liderów rynku do współpracy z mniejszymi podmiotami
- jakie lekcje musi odrobić startup, zanim zgłosi się do większych podmiotów z proponowanym rozwiązaniem
- jak wygląda proces budowania relacji biznesowych
- w jaki sposób pozyskać rzetelne dane nt. Twojej grupy docelowej, klientów i konkurenci, a następnie zaprezentować je przed inwestorami oraz partnerami biznesowymi
- jakie czynniki wpływają na chęć nawiązania relacji między dużymi podmiotami i startupami.
W drugiej części spotkania jego uczestnicy będą mogli wziąć udział w mini-warsztacie z Moniką Borowiecką, Founding Partner w Tangent Line VC, ekspertką z wieloletnim doświadczeniem FMCG i dowiedzieć się, jak wyeliminować kluczowe zagrożenia twojego biznesu oraz zwiększyć swoje szanse na sukces, korzystając z rzetelnych narzędzi i metod badania rynku.
Warsztat Transformacja branży spożywczej
czwartek, 13 października, godz.: 10:00 - 13:00
HubHub Nowogrodzka Square II piętro, al. Jerozolimskie 93
Działanie jest realizowane w ramach projektu, "Wzmocnienie roli regionalnych animatorów rozwoju gospodarczego Mazowsza w procesie przedsiębiorczego odkrywania'', organizowanego przez Województwo Mazowieckie.
Program jest adresowany do warszawskich przedsiębiorców, którzy chcą zwiększyć swoje kompetencje i wiedzę w zakresie koncepcji Przemysł 4.0. i tworzenia innowacji w organizacjach oraz są zainteresowani poznaniem i wymianą doświadczeń z lokalną społecznością przedsiębiorców.
Aby wziąć udział w spotkaniu, należy się na nie zarejestrować i poczekać na potwierdzenie uczestnictwa przez Organizatora.
Ilość miejsc ograniczona.
Agenda
Spotkanie trwa w godz. 10:00 - 13:00
- 1.
Przywitanie i zainaugurowanie spotkania przez
CEO Fundacji, Adriana Migonia
- 2. Panel ekspertów: Transformacja branży spożywczej
-
3.
Networking z poczęstunkiem
-
4.
Warsztat z Moniką Borowiecką, Founding Partner w Tangent Line VC
- Jak przeprowadzić analizę biznesową i potencjału innowacyjności w startupie/podczas wdrażania nowego produktu w MŚP
- Narzędzia służące rzetelnej weryfikacji założeń biznesowych
- Analiza trendów 5. Podsumowanie i wymiana doświadczeń między uczestnikami
Dołącz do spotkania już DZIŚ!
Udział jest bezpłatny, ale obowiązuje rejestracja online.
Liczba miejsc jest ograniczona
Miejsce
al. Jerozolimskie 93, Warszawa