To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  I pula
Wyprzedane 120,00 zł Wyprzedane
  II pula
Wyprzedane 150,00 zł Wyprzedane

Zmiana jedzie nad morze! Chefs For Change to cykl roślinnych kolacji charytatywnych w wykonaniu ambasadorów kampanii RoślinnieJemy. 10 maja w Restauracji "Biały Królik" będzie czekało na Was sezonowe menu w całości oparte o lokalne wegańskie składniki, przygotowane przez Marcina Popielarza i Rafała Koziorzemskiego: gospodarzy "Białego Królika", oraz ambasadorów kampanii Roślinniejemy - Grzegorza Łapanowskiego, Marię Przybyszewską, Tomasza Olewskiego. Wspólnie z naszymi ambasadorami będzie gotował dla Państwa również gość specjalny: Jacek Koprowski z Restauracji Restauracja FINO. Na talerzach między innymi: warzywa z ogrodu "Białego Królika" + guacamole z rozchodnika, marynowane białe szparagi z ogórkiem i sosem z młodych dzikch ziół, słodki ryż z młodymi pędami świerku, 4 inne dania degustacyjne. Doskonałe wegańskie wino zaserwuje Przemysław Gwardzik z Pracowni "Red Wine&Whisky" a za najwyższą jakość serwowanych Państwu owoców i warzyw zadba firma Lilu Fruits. Publikacja dokładnego menu: 10 kwietnia 2019!

Dochód ze sprzedaży biletów wesprze działania kampanii Roślinniejemy, która jest częścią Stowarzyszenia Otwarte Klatki - jednej z 12 najbardziej efektywnych organizacji prozwierzęcych na świecie wg. Animal Charity Evaluators.

Start: 18.00. Widzimy się przy stole!

Smakujemy, pomagamy, zmieniamy na lepsze:


Zobacz również:

kultura i sztuka Kuchnia wegańska Zdrowa żywność Żywność wydarzenia Gdynia