
Przyjdź do Kity Koguta i przygotuj koktajle z wykorzystaniem kultowego Ciroc
Zapraszamy Was na kolejne warsztaty! Tym razem głównym bohaterem będzie francuska ultra premium wódka na bazie winogron, CIROC. Powstała w 2003 roku, a proces jej produkcji nawiązuje do sztuki wyrobu wina. Jej delikatność wynika z wykorzystania dwóch rodzajów winogron: Mauzac Blanc z regionu Gaillac i Ugni Blanc z rejonu Cognac. Wpływ na gładkość wódki Ciroc ma również proces 5-krotnej destylacji, z czego ostatnia ma miejsce w miedzianym alembiku. Na naszych warsztatach pokażemy Wam, jak przygotować świetne koktajle na bazie wódki CIROC. Stworzymy dwie kompozycje koktajli, bazujące na własnej roboty sezonowych składnikach, które różnią się stylem ale inspiracją znakomicie nawiązują do natury CIROC-a oraz aktualnej aury. Ciekawostką na deser jest fakt, że godłem CIROC-a jest dumny, galicyjski kogut na kiści winogron. Wobec tego my również dumnie i z uśmiechem Was zapraszamy.
Miejsce
ul. Krucza 6/14 Kita Koguta, 00-950 Warszawa