Zespół Brzask Bistro wraz z sommelierem Krystianem Blejderem zaprasza na degustację francuskich win oraz potraw kuchni francuskiej!
O warsztatach: Nie jest tajemnicą, że do kuchni danego kraju najlepiej pasuje wino z lokalnych upraw wyrabiane przez rzemieślniczych winiarzy, którzy najlepiej rozumieją kulturę kulinarną swojej ojczyzny. Francja to matecznik jakościowego winiarstwa oraz skarbnica kulinarnej wiedzy i innowacji. Zapraszamy na pierwsze spotkanie z cyklu "Degustacja win w Brzask Bistro", na którym będziecie mieli okazję spróbować 5 klasycznych dań kuchni Francuskiej w połączeniu z 5 winami różnych regionów tego wspaniałego kraju.
O prowadzącym: Krystian Blejder, doświadczony poznański sommelier. Absolwent Wine & Spirits Education Trust, gdzie certyfikat WSET3 Advanced in Wines zdał z wyróżnieniem. Student programu WSET Diploma in Wines. Prowadzi warsztaty tematyczne oraz kursy WSET1 i WSET2 w Poznaniu. Autor licznych artykułów w kwartalniku "Trybuszon", gdzie w dziale Akademia Wina regularnie zgłębia tajniki procesów zachodzących w winie, jego produkcji, klasyfikacji winnic europejskich czy organicznej i ekologicznej certyfikacji wina.
Czekamy na Ciebie w Brzask Bistro. Do zobaczenia!
Dokonując zakupu potwierdzam, że zapoznałem/am się z regulaminem
Miejsce
Rynek Wildecki 3a, Poznań