Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
W formie TEDx’owych wystąpień polscy i światowi specjaliści wezmą pod lupę szeroki zakres zagadnień związanych ze zdrowiem psychicznym. Wystąpią m.in. dr Yair Maimon, Sue Stuart Smith, Elżbieta Dudzińska, Martin Petrus, Marzena Barszcz, Joanna Frejus, Wojciech Eichelberger, Katarzyna Miller. Wykłady - wszystkie

W formie TEDx’owych wystąpień polscy i światowi specjaliści wezmą pod lupę szeroki zakres zagadnień związanych ze zdrowiem psychicznym. Wystąpią m.in. dr Yair Maimon, Sue Stuart Smith, Elżbieta Dudzińska, Martin Petrus, Marzena Barszcz, Joanna Frejus, Wojciech Eichelberger, Katarzyna Miller.

dostępnych: 442

10 Marca 2023 250,00 zł
Start 15:15-16:00 (45 min) "Zielone recepty w teorii i praktyce. Relacje z naturą a wsparcie zdrowia psychicznego i fizycznego". Kasia Simonienko

Start 15:15-16:00 (45 min)

dostępnych: 19

10 Marca 2023 50,00 zł
Start 16:15-17:00 (45 min) "Jak uzdrowić traumę nawigując swoim układem nerwowym?". Sylwia Wójcik

Start 16:15-17:00 (45 min)

dostępnych: 29

10 Marca 2023 50,00 zł
Start 16:15-17:00 (45 min) "To nie jest masaż, to wiadomość. Na czym polega i dla kogo jest pomocna technika Bowena?". Eliasz Matuła

Start 16:15-17:00 (45 min)

dostępnych: 28

10 Marca 2023 50,00 zł
Start 15:15-16:00 (45 min) "VR, XR, Metaverse, czyli jak nowe technologie mogą nam pomóc w utrzymaniu równowagi wewnętrznej?" - Elżbieta Włodarska i Bernard Gołko

Start 15:15-16:00 (45 min)

dostępnych: 30

10 Marca 2023 50,00 zł
Start 16:15-17:00 (45 min) "Embodiment Yoga". Maria Prokop

Start 16:15-17:00 (45 min)

dostępnych: 47

10 Marca 2023 50,00 zł
Start 15:15-16:00 (45 min) "NAJEDZENI….ale wciąż GŁODNI? Warsztat o relacji z jedzeniem". Ela Lange & Agata Ziemnicka

Start 15:15-16:00 (45 min)

dostępnych: 29

10 Marca 2023 50,00 zł
Start 12:45-13:30 (45 min) "Zajęcia ruchowo-kreatywne z elementami jogi dla dzieci". Karolina Sienkiewicz

Start 12:45-13:30 (45 min)

dostępnych: 26

10 Marca 2023 10,00 zł
Start 13:45 - 14:40 (45 min) "Uważność żabki (mindfulness dla dzieci)"

Start 13:45 - 14:40 (45 min)

dostępnych: 24

11 Marca 2023 10,00 zł

Równowaga wewnętrzna i zdrowie psychiczne to temat IV Kongresu Medycyny Integralnej "Bądź w pełni zdrowia", organizowanego przez Fundację "Bądź". Kongres kierowany jest do wszystkich osób zainteresowanych medycyną integralną i poszukiwaniem sprawdzonych, naukowych sposobów na zdrowe życie. Medycyna chińska, praca z oddechem i emocjami, neurobiologia, psychosomatyka, joga, stres i układ nerwowy to tylko kilka z obszarów tegorocznych wykładów, spotkań i warsztatów, prowadzonych przez najlepszych lekarzy i specjalistów z Polski i ze świata. Wśród nich m.in. dr Yair Maimon, Sue Stuart Smith, Elżbieta Dudzińska, Martin Petrus, Marzena Barszcz, Joanna Frejus, Maria Prokop, Wojciech Eichelberger, Katarzyna Miller i wielu innych. 

W formie TEDx'owych wystąpień polscy i światowi specjaliści wezmą pod lupę szeroki zakres zagadnień związanych ze zdrowiem psychicznym. Podczas Kongresu odbędą się także tematyczne warsztaty i targi marek oraz organizacji, którym bliskie są idee medycyny integralnej. Wykłady i warsztaty będą dynamiczne, interaktywne i dostarczą publiczności wielu praktycznych narzędzi, które są niezbędne w czasach chaosu informacyjnego, szczególnie dotyczącego zdrowia.

Partnerem tegorocznej edycji jest Fundacja Legii, a partnerem merytorycznym Instytut Psychoimmunologii IPSI.

Szczegóły: www.fundacjabadz.pl

AGENDA KONGRESU


WYKŁADY (obowiązuje jeden bilet na wszystkie wykłady)

9.00-9:40 (40 min) "Uwolnij się od lęku". Wojciech Eichelberger & Katarzyna Miller

9:45-10:15 (30 min) "Spokój i równowaga wewnętrzna w tradycyjnej medycynie chińskiej". Dr Yair Maimon

10:20-10:45 (25 min) "Neurologia". TBD (to be decided)

przerwa kawowa 11:15 - 11:55 (40 min)

12:00-12:30 (30 min) "Pułapki zamrożenia emocji vs czułość i własny spokój". Joanna Frejus

12:35-13:00 (25 min) "Stres, oddech, układ nerwowy - błędne koło czy efekt domina?". Lek. med. Elżbieta Dudzińska

13:05-13:30 (25 min) "Poruszyć nieporuszalne. Wsparcie ciała w depresji". Marzena Barszcz

13:35-14:00 (25 min) "Świadomość oddechu". Martin Petrus

14:05-14:30 (25 min) "The Well Gardened Mind". Sue Stewart Smith

przerwa na lunch 14:30 - 15:15 (40 min)

15:15-15:45 (30 min) "Uważność u dzieci - wykład dla dorosłych". Beata Kamińska-Suchanek

15:45-16:15 (30 min) "Dzieci i ich emocje - jakie to ma znaczenie przy ich leczeniu?". Dr. Grabek-Gzik

WARSZTATY (warsztaty odbywają się równolegle, prosimy o uważny zakup)

1. 15:15-16:00 (45 min) "Zielone recepty w teorii i praktyce. Relacje z naturą, a wsparcie zdrowia psychicznego i fizycznego". Kasia Simonienko

2. 15:15-16:00 (45 min) "VR, XR, Metaverse, czyli jak nowe technologie mogą nam pomóc w utrzymaniu równowagi wewnętrznej?" - Elżbieta Włodarska i Bernard Gołko

3. 15:15-16:00 (45 min) "Zioła/fitoterapia/naturalne metody/aromateriapia/". TBD

4. 15:15-16:00 (45 min) "NAJEDZENI….ale wciąż GŁODNI? Warsztat o relacji z jedzeniem". Ela Lange & Agata Ziemnicka

5. 16:15-17:00 (45 min) "Jak uzdrowić traumę nawigując swoim układem nerwowym?". Sylwia Wójcik

6. 16:15-17:00 (45 min) "To nie jest masaż, to wiadomość. Na czym polega i dla kogo jest pomocna technika Bowena?". Eliasz Matuła

7. 16:15-17:00 (45 min) "Ciało". TBD

8. 16:15-17:00 (45 min) "Embodiment Yoga". Maria Prokop

ZAJĘCIA DLA DZIECI 

9. 12:45-13:30 (45 min) "Zajęcia ruchowo-kreatywne z elementami jogi dla dzieci". Karolina Sienkiewicz

10.13:45-14:40 (45 min) "Uważność żabki (mindfulness dla dzieci)". TBD

Zobacz również:

konferencje Edukacja Edukacja zdrowotna Nawyki żywieniowe Zdrowie Zdrowie psychiczne wydarzenia Warszawa