
GASTRODAY #4
"Jak otworzyć restaurację?"
Cykl wykładów poruszających pięć tematów, z którymi będzie musiał zmierzyć się inwestor planujący otwarcie biznesu gastronomicznego.
Każdy z uczestników, który poda kod: FB0618 otrzyma bezpłatny pakiet etykiet HACCP od firmy
SANEPID
1. Czy Sanepid zapowiada się na kontrole?
2. Orzeczenie do celów sanitarno-epidemiologicznych czy Książeczka Zdrowia?
3. Ile i za co można dostać mandat od Sanepidu?
4. Czy można legalnie wozić żywność własnym samochodem osobowym?
Prelekcje poprowadzi Pani Barbara Hutnik z Państwowej Inspekcji Sanitarnej
PROJEKT TECHNOLOGICZNY
1. Czy do otwarcia lokalu gastronomicznego potrzeby jest projekt technologiczny?
2. Jakie wymagania musi spełniać lokal pod gastronomię?
3. Jak powinien wyglądać projekt technologiczny?
4. Czy warto zaopiniować projekt przez rzeczonzawcę ds. sanitarno-epidemiologicznych?
Prelekcję poprowadzi Ireneusz Solicki
HACCP
1. Czy system HACCP jest obowiązkowy w gastronomii?
2. Jak zapewnić wysoką jakość w gastronomii?
3. Czy warto kupić gotową dokumentację?
4. Jak ułatwić prowadzenie dokumentacji systemu HACCP?
Prelekcję poprowadzi Natalia Krępa, specjalista ds. HACCP z HORECA+
BHP
1. Czy szkolenia BHP są obowiązkowe w gastronomii?
2. Jakie wypadki najczęstszej zdarzają się w pracy na kuchni?
3. Kto odpowiada za wypadek w pracy - pracodawca czy pracownik?
4. Czym jest ocena ryzyka zawodowego?
Prelekcję poprowadzi Dominika Skinderowicz, specjalista ds. BHP
FOODCOST
1. Jak obliczyć food cost w gastronomii?
2. Jak wyliczyć roczną koncesję na alkohol?
3. Czy miesięczne inwenteryzacje mają sens?
4. Excel czy POS, co wybrać?
Prelekcję poprowadzi Agnieszka Dolacka, manager gastronomii z HORECA+
Gdzie: Kiedy:
8 GRUDNIA 2018r. o godzinie: 9:00 -16:00
CRZ "KRZYWY KOMIN", ul. Dubois 33-35a, Wrocław
Dla kogo:
Szkolenie skierowane jest do osób planujących otwarcie biznesu gastronomicznego
Miejsce
Dubois 33-35a, Wrocław