
Drodzy Miłośnicy Wina Niemieckiego!
Zapraszamy na kolejne webinarium organizowane przez Niemiecki Instytut Wina w ramach warsztatów KLUBU WINA NIEMIECKIEGO!
We wtorek 11. maja 2021 o godz. 19.00 rozpoczniemy razem sezon grillowy z gościem specjalnym!
Jeśli myślisz, że do grillowanych potraw i letnich temperatur pasuje tylko zimne piwo, jesteś w błędzie. Doskonałym towarzyszem Twoich grillowanych przysmaków może być również wino!
Podczas najbliższego webinarium ze znaną szefową kuchni Agatą Wojdą oraz Tomaszem Prange-Barczyńskim (redaktorem naczelnym pisma o winie "Ferment") porozmawiamy o winach różowych i potrawach z grilla. Będzie trochę wiedzy i praktycznych wskazówek. Przekonacie się, że rosé potrafi być bardzo różnorodne i jest idealnym winem na wiosnę/lato, a także doskonałym uzupełnieniem grillowego menu.
Towarzyszące nam wina:
1.Rudi Rüttger Cabernet Sauvignon Rosé Trocken 2019, Palatynat - importer Lutomski
2.Ernst Bretz Spätburgunder Rosé halbtrocken 2019, Rheinhessen - importer Merlot Wina
Udział jest płatny i wynosi 95 zł brutto (cena zawiera materiały warsztatowe, dostęp do webinarium, dwie butelki wina oraz koszt dostawy).
REJESTRACJA/BILETY: (evenea link)
Zapisy do czwartku 06.05.2021! Spieszcie się, bo ilość pakietów ograniczona!
Po dokonaniu płatności wysyłamy do Państwa kurierem dwa powyższe wina, tak abyśmy wspólnie mogli degustować i omawiać je podczas warsztatów, a po warsztatach, każdy z uczestników dostanie od nas prezentację w pdf, nagrany materiał w mp4 oraz certyfikat uczestnictwa. Ci z Państwa, którzy biorą udział pierwszy raz otrzymają również materiały: gadżety oraz folder informacyjny Niemieckiego Instytutu Wina.
Na dzień przed spotkaniem wysyłamy Państwu mailem link dostępu. Webinarium organizowane jest na bezpłatnej platformie ZOOM.
Zapraszamy na kolejny wieczór z Klubem Wina Niemieckiego!
Do zobaczenia online!
Anna Gmurczyk
Niemiecki Instytut Wina
e-mail: [email protected]