Kolacja Komentowana

8 Marca 2025, 19:00 (Sobota)

Zobacz na mapie

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Bilet
8 Marca 2025, 19:00 490,00 zł

Z okazji Dnia Kobiet zapraszamy do restauracji Grand Blue, gdzie przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkowe kulinarne doświadczenia. W otoczeniu malowniczego widoku na morskie horyzonty odbędzie się niezapomniana podróż przez smaki i zapachy.

Świętujcie ten wyjątkowy dzień w eleganckiej atmosferze, ciesząc się naszym 6-daniowym menu degustacyjnym, stworzonym z pasją i precyzją przez naszego Executive Chefa Tomasza Iwańca. Każde danie to połączenie świeżości, kreatywności i tradycji, przygotowane z najwyższej jakości składników i inspirowane ideą "niebieskiego jedzenia" (Blue Foods). Artystyczna prezentacja zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Podczas kolacji Tomasz Iwańca osobiście podzieli się z Państwem tajnikami każdego z dań, opowiadając o jego inspiracjach oraz unikalnych metodach przygotowania. Towarzyszyć mu będzie nasz sommelier, który zaprezentuje serwowane szampany, odkrywając ciekawe informacje o ich pochodzeniu, składzie i wyjątkowych właściwościach.

Wieczór umili recital fortepianowy Mai Babyszki, który wprowadzi w atmosferę pełną magii i elegancji.

Czas spędzony w restauracji Grand Blue to prawdziwa uczta dla zmysłów - doskonała okazja, by uczcić Dzień Kobiet w legendarnym Grand Hotelu.

Rozpoczęcie kolacji o godzinie: 19:00


MENU:

Marynowane przegrzebki

kawior z pstrąga / szparagi morskie / ogórek / pikle z okry

Tatar z japońskiej wołowiny

borowiki / majonez rozmarynowy

Bisque z krewetek i raków

pierożek rakowy / edamame / okra / szafran

Skrei w maśle tymiankowym

brokuły / orzechy laskowe / ziemniaki puree / sałatka z jabłek

Dymiona pierś z kaczki

krem z czerwonej cebuli / śliwki / goździki / topinambur

Sernik pistacjowy

kataifi / czekolada / mus z czarnej porzeczki

Pairing Champanów:

G.H. Mumm Grand Cordon

G.H. Mumm Grand Cordon Rosé

Perrier-Jouët Grand Brut

Perrier-Jouët Blason Rosé

Mumm Ice Xtra


Cena 490 zł od osoby


Oferta zawiera:

-  6-daniową kolację serwowaną

- pairing champanów (kieliszek champana z każdego wyżej wymienionego rodzaju- serwowany do wybranego przez sommeliera dania)

- kawę, herbatę oraz wodę

- komentarz Executive Chefa Tomasza Iwańca, który zdradzi tajniki każdego dania.

- komentarz Sommeliera, który zaprezentuje podawane szampany - zdradzając ciekawostki o ich pochodzeniu, składzie i wyjątkowych cechach.


Telefon: +48 58 520 61 71
E-mail: [email protected]

Zobacz również:

kultura i sztuka wydarzenia Sopot