Trójmiasto - szkolenie kwiaty maślane. Tylki i szpachelki / Pierniki 28-29.11.2020
29 Listopada 2020, 09:00 (Niedziela)
1.Szkolenie z zakresu dekoracji wypieków ozdobami z kremu maślanego 28.11.2020 niedziela obejmować będzie :
- omówienie rodzajów kremów do szprycowania kwiatów,- wykonanie kremu maślanego w wersji koreański glossy,
- omówienie tajników wykonania cienkich płatków każdą dostępną na polskim rynku tylką bez konieczności sprowadzania narzędzi z Korei,
- nauka szprycowania kwiatów : róża , ostróżka, margaretka/ chaber, kwiat wiśni , hibiskus , liście.
- barwienie i układanie kremu w worku cukierniczym dla uzyskania wielobarwnych efektów przy jednorazowym szprycowaniu,
- przycinanie worków cukierniczych do pracy bez zastosowania tylek,
- omówienie pracy szpachelkami- ćwiczenia posługiwania się szpachelkami wykonanie płaskorzeźby piwonii i ostróżek,
- tynkowanie 2 piętrowego biszkoptu,- wykonanie 2 kwiatowych kompozycji 2 metodami / szprycowanie, szpachelki/
PRACUJEMY NA PRAWDZIWYCH BISZKOPTACH 🙂
2. Pierniczki 29.11.2020
Pierniki - chatka 3D, konik, zegar, dziadek do orzechów.
Szkolenie obejmować będzie:
- tajniki piernika, jego rodzaje, receptury,- omówienie tajników lukru królewskiego oraz jego wykonanie,- omówienie metod lukrowania - szprycowanie oraz zalewanie,- omówienie metod wykonywania struktur oraz wypukłości lukrem,- teoria oraz ćwiczenia malowania barwnikami jadalnymi na lukrze królewskim,- omówienie zasad rysowania form oraz wykonanie chatki z piernika oraz retro malowanych pierników bożonarodzeniowych: dziadek do orzechów, konik na biegunach.
Każdy uczestnik otrzyma: skrypt zawierający receptury na tradycyjny piernik toruński, pierniki norymberskie oraz lebkuchen, lukier królewski oraz wzory zdobnicze.
Pierniki - chatka 3D, konik, zegar, dziadek do orzechów
Organizator WypiekAna & Słodkie Królestwo Anna Jędrzejewska
Zapewniamy :
- wyposażone stanowisko pracy,- narzędzia i materiały,- skrypt zawierający : receptury na : krem maślany do kwiatów w typie korean glossy, krem wegański do kwiatów z nerkowców, pastę fasolową do kwiatów oraz krem z białej czekolady do płaskorzeźb.
- drobny słodki poczęstunek , kawę , herbatę,
Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat ukończenia oraz zabierze swoje prace do domu.
Organizator zastrzega sobie możliwość przedłużenia szkolenia w razie potrzeby do max. 1 godziny.
Anna Jędrzejewska
Z wykształcenia jest architektem krajobrazu, z zamiłowania cukiernikiem. Miłość do natury przeniosła z poprzednio wykonywanego zawodu i ogrody tworzy teraz na tortach. Najbardziej odnajduje się w dekoracjach kwiatowych z kremu maślanego, szczególnie w typie koreańskim. Jest samoukiem. Prowadzi własną pracownię tortów - Słodkie Królestwo oraz szkołę dekorowania wypieków kremem maślanym . Prowadzi szkolenia w całej Polsce i za granicą.
link do fanpage : https://www.facebook.com/SlodkieKrolestwoDG
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Koszt: 800 zł
Ilość miejsc ograniczona (max 6)
Koszt: 750 zł
- Szkolenie Kwiaty Maślane sobota 800 zł
- Szkolenie Pierniki niedziela 750 zł
Kupując dwa dni szkolenia oszczędzasz- koszt 1450 zł :)
Zapisy:
Miejsce
Jesionowa 13/2, Gdańsk