Menu engineering - podstawa rentownej restauracji

11 Października 2022, 09:00-15:00 (Wtorek)

Zobacz na mapie

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  First Minute
już niedostępne 184,50 zł -
  Standardowy
10 Października 2022 246,00 zł

Menu to podstawa i serce restauracji. Jeśli chcesz poznać zasady:

  • rządzące układaniem karty; 
  • decydujące o wyborze nazw dań w menu; 
  • kolejności dań w karcie by była ona czytelna; 
  • wprowadzania dań - kotwic;
  • kalkulacji opłacalności sprzedawanych dań;
  • mis en place - przygotowania stanowiska pracy do obsługi gości;
  • planowania logistyki wydawania dań; 
  • optymalnego zamawiania produktów;
  • kontroli i korekty dań z nowej karty; 
  • prowadzenia wykazu strat;
  • wyżywienia personelu;
  • efektywnej sprzedaży w restauracji.
Poszukujesz odpowiedzi na pytania:
  • Co powinno znaleźć się w karcie menu i ile powinno być dań?
  • W jaki sposób podejść do dań wegańskich i wegetariańskich?
  • Jak przetestować dania z nowej karty?
  • Jak często zmieniać dania w karcie?
  • Jak zaangażować pracowników w proces tworzenia dań do karty?
  • Jak przygotować test panel dla pracowników kuchni i serwisu kelnerskiego?
  • Jak przygotować menu z uwzględnieniem jego wpływu na koszty pracownicze?
  • Jak przeprowadzić egzaminy wiedzy o menu? 

Nabędziesz wiedzę o tym, jak przygotować i wdrożyć kartę menu, by była atrakcyjna dla gości i rentowna dla restauracji. Cena szkolenia obejmuje poczęstunek.

Zobacz również:

szkolenia wydarzenia Warszawa