Menu engineering - podstawa rentownej restauracji
11 Października 2022, 09:00-15:00 (Wtorek)

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Menu to podstawa i serce restauracji. Jeśli chcesz poznać zasady:
- rządzące układaniem karty;
- decydujące o wyborze nazw dań w menu;
- kolejności dań w karcie by była ona czytelna;
- wprowadzania dań - kotwic;
- kalkulacji opłacalności sprzedawanych dań;
- mis en place - przygotowania stanowiska pracy do obsługi gości;
- planowania logistyki wydawania dań;
- optymalnego zamawiania produktów;
- kontroli i korekty dań z nowej karty;
- prowadzenia wykazu strat;
- wyżywienia personelu;
- efektywnej sprzedaży w restauracji.
Poszukujesz odpowiedzi na pytania:
- Co powinno znaleźć się w karcie menu i ile powinno być dań?
- W jaki sposób podejść do dań wegańskich i wegetariańskich?
- Jak przetestować dania z nowej karty?
- Jak często zmieniać dania w karcie?
- Jak zaangażować pracowników w proces tworzenia dań do karty?
- Jak przygotować test panel dla pracowników kuchni i serwisu kelnerskiego?
- Jak przygotować menu z uwzględnieniem jego wpływu na koszty pracownicze?
- Jak przeprowadzić egzaminy wiedzy o menu?
Nabędziesz wiedzę o tym, jak przygotować i wdrożyć kartę menu, by była atrakcyjna dla gości i rentowna dla restauracji. Cena szkolenia obejmuje poczęstunek.
Miejsce
EXPO XXI
Prądzyńskiego 12/14, Warszawa
Zobacz na mapie
Zobacz na mapie
Prądzyńskiego 12/14, Warszawa