Historyczny obiad w Grand Hotelu

7 Kwietnia 2024, 13:00-19:00 (Niedziela)

Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Bilet normalny
już niedostępne 250,00 zł -
  Bilet ze zniżką 10% dla posiadaczy karty sopockiej
Wyprzedane 225,00 zł Wyprzedane

Doświadcz niezapomnianych chwil podczas niedzielnego obiadu w legendarnym Grand Hotelu. Dołącz do naszego ekskluzywnego cyklu wydarzeń, które będą niczym podróże w czasie, fascynującymi odkryciami i zmysłowymi doznaniami kulinarnymi.

Oczekuj niepowtarzalnych obiadów historycznych, które ożywiają ducha minionych dekad funkcjonowania hotelu. Nasz doświadczony Executive Chef, Tomasz Iwańca, przywoła smaki i aromaty z różnych epok, odzwierciedlając ewolucję kuchni i wpływające na nią trendy oraz wydarzenia społeczne.

Przygotuj się na wyjątkową podróż kulinarnej retrospekcji, gdzie każdy kęs jest jak stronica z historii, a każdy smak to odkrycie tajemnic przeszłości. Dołącz do nas w podróży przez kulinarną przeszłość, gdzie dumnie serwować będziemy dania inspirowane autentycznymi przepisami z kart menu Grand Hotelu. Pozwól, że Twoja niedzielna uczta stanie się niezapomnianym symbolem luksusu i elegancji, którego esencją jest nasz niepowtarzalny cykl obiadów w Grandzie.

Już 7 kwietnia poznamy smaki lat 20 i 30.


MENU

Zakąska zimna

Majonez z sandacza w garniturze

Drugie danie

Bryzol cielęcy z marchwią duszoną oraz kartoflami a la lyonnaise

Deser

Legumina czekoladowa na ciepło z konfiturą i migdałami

Plan wydarzenia:

13:00

historyczne oprowadzenie po hotelu

14:30

aperitif w Champagne Lounge

15:00

Obiadu w restauracji Grand Blue z muzyką na żywo

Cena:

250 PLN od osoby

(w cenie dania, aperitif oraz tematyczne napoje)

Zobacz również:

kultura i sztuka wydarzenia Sopot