Przelew od zera

19 października 2019, 11:00-13:00 (sobota)

Mysia 3, Warszawa Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Dostępne do Cena Liczba
  Przelew od zera
już niedostępne 30,00 zł -

Umiejętność przygotowania kawy jak z kawiarni speciality staje się dla kawoszy "must have'em". Jeśli nie starczają Wam tutoriale na youtubie i instrukcje z internetu - macie szansę przekonać się na własnej skórze jak przygotować kawową alternatywę. Poznacie wiedzę o ziarnie: jakie i skąd wybrać, czym się różnią rodzaje jego palenia, grubość mielenia, jak na parzenie wpływa temperatura. Poznacie  też zasady, zależności, smaki i aromaty ukryte w owocach kawowca.


Podczas warsztatów dowiecie się jak używać "kawowego sprzętu", jak z jego pomocą przygotować  m.in. przelew i dripy.  Na koniec dwugodzinnego warsztatu będziecie umieli przygotować smaczną, świeżą i aromatyczną kawę w domowym zaciszu.

Prowadzenie: Konrad Konstantynowicz - szef i założyciel pierwszej kawiarni speciality w Polsce - Filtry Cafe w Warszawie. Współzałożyciel palarni kawy "Czarna Fala" wypalającą ziarna kawy speciality dla większości polskich kawiarni. Teoretyk i praktyk kawowy. Prowadzi liczne szkolenia i warsztaty dla młodych baristów. Popularyzator wszelkiego rodzaju kaw przelewowych. Autor projektu "Podróże z espresso", który stał się podstawą szkoleń sensorycznych warszawskich baristów.

Koszt 30 zł. 

Zobacz również:

szkolenia wydarzenia Warszawa