
To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Szczegóły:
http://moj-startup.pl/Każdy, kto kiedykolwiek miał do czynienia z branżą gastronomiczną, z pewnością zgodzi się, iż jest to jedna z najtrudniejszych gałęzi rynku. Nie ma jednak nic bardziej satysfakcjonującego niż prowadzenie Restauracji, z której wychodzą zadowoleni Klienci. Dzięki naszym warsztatom, dowiedzą się Państwo jak odpowiednio zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. W trakcie warsztatów dowiesz się jak postępować, by w trakcie prowadzenia biznesu popełniać jak najmniej błędów, które mogą wpłynąć na rentowność obiektu oraz planowane zyski.
PROGRAM
1.
Dogodna lokalizacja - kryteria
2.
Założenia inwestycji
- logistyka obsługi gości
- logistyka dostaw produktów do restauracji
- logistyka rozdzielni kelnerskiej i jej funkcje
- rozmieszczenie toalet publicznych
- rozmieszczenie i funkcjonalność magazynów
- zaplanowanie skutecznego i ergonomicznego housekeeping`u
- zaplanowanie pomieszczeń pomocniczych
- logistyka dostaw produktów do restauracji
- logistyka rozdzielni kelnerskiej i jej funkcje
- rozmieszczenie toalet publicznych
- rozmieszczenie i funkcjonalność magazynów
- zaplanowanie skutecznego i ergonomicznego housekeeping`u
- zaplanowanie pomieszczeń pomocniczych
3.
Technologia w restauracji
- założenia karty menu
- pozyskiwanie ofert na sprzęt i wyposażenie, przygotowanie listy
- projekt gastronomiczny (przygotowanie)
- kuchnia
- zaplecze kuchenne
- rozdzielnia kelnerska
- Sanepid a nasza inwestycja
- pozyskiwanie ofert na sprzęt i wyposażenie, przygotowanie listy
- projekt gastronomiczny (przygotowanie)
- kuchnia
- zaplecze kuchenne
- rozdzielnia kelnerska
- Sanepid a nasza inwestycja
4.
Istotni dostawcy i podwykonawcy
- sprzęt gastronomiczny drobny (porcelana, sztućce, szkło, wyposażenie kuchni, kelnerskie, barmańskie, obrusy)
- dostawcy do gastronomi (kawa, alkohol, mięso, produkty drobne, napoje zimne, piwo itp.)
- wyposażenie sali
- współpraca i konsultacje branżowe przy wyposażeniu wnętrz
- dostawcy do gastronomi (kawa, alkohol, mięso, produkty drobne, napoje zimne, piwo itp.)
- wyposażenie sali
- współpraca i konsultacje branżowe przy wyposażeniu wnętrz
5.
Schemat organizacyjny restauracji
- diagram
- stanowiska i zakres obowiązków
- orientacyjny koszt personelu
- stanowiska i zakres obowiązków
- orientacyjny koszt personelu
6.
Program gastronomiczny
- omówienie i wybór programu
7.
Bieżąca współpraca z projektantem, wykonawcami oraz branżowcami
8.
Marketing
- identyfikacja wizualna
- strona internetowa
- social media
- kampania AdWords
- portale branżowe (konferencyjne i hotelowe)
- materiały drukowane (ulotka, wizytówka, oferta, folder SPA, ankieta do pokoju)
- współpraca z copywriterem, grafikiem
- kampania reklamowa (radio, blog, kolportaż, prasa branżowa, TV)
- strona internetowa
- social media
- kampania AdWords
- portale branżowe (konferencyjne i hotelowe)
- materiały drukowane (ulotka, wizytówka, oferta, folder SPA, ankieta do pokoju)
- współpraca z copywriterem, grafikiem
- kampania reklamowa (radio, blog, kolportaż, prasa branżowa, TV)
9.
Księga jakości i standardów obsługi gości
10.
Regulamin pracy
11.
Księga HACCP
- kuchnia
- restauracja
- bar
- restauracja
- bar
12.
System motywacyjny i lojalnościowy
13.
Menu A’ la Carte
- receptury
- kalkulacje
- sposób przygotowania ze zdjęciem potrawy
- kalkulacje
- sposób przygotowania ze zdjęciem potrawy
14.
Menu okolicznościowe
- bufety
- serwowane
- koktajlowe
- przerwy kawowe
- bale dla dzieci
- serwowane
- koktajlowe
- przerwy kawowe
- bale dla dzieci
15.
Karty alkoholi i napoi
- wizualizacje - czy są potrzebne?
- receptury
- kalkulacje
- receptury
- kalkulacje
16.
Rekrutacja pracowników - wykorzystanie ogłoszeń prasowych
17.
Elementy ogłoszenia prasowego
- Logo pracodawcy i jego krótka charakterystyka
- Nazwa stanowiska
- Opis stanowiska
- Wymagania stawiane kandydatowi
- Co oferuje pracodawca np. szkolenia, atrakcyjne wynagrodzenie, szanse na rozwój, samochód służbowy
- Adres, pod który należy nadsyłać aplikacje (forma i data składania aplikacji, forma kontaktu z kandydatami)
- Nazwa stanowiska
- Opis stanowiska
- Wymagania stawiane kandydatowi
- Co oferuje pracodawca np. szkolenia, atrakcyjne wynagrodzenie, szanse na rozwój, samochód służbowy
- Adres, pod który należy nadsyłać aplikacje (forma i data składania aplikacji, forma kontaktu z kandydatami)
18.
Badania selekcyjne kandydatów
19.
Szkolenie z efektywnej sprzedaży gastronomii oraz konferencji
- dedykowane dla pracowników pionu marketingu i/lub sprzedaży ze sprzedaży produktów gastronomicznych
20.
Założenia szkoleń dla personelu kuchni
- szkolenie w zakresie obróbki wstępnej produktów i prawidłowego przechowywania
- szkolenie z dań, które znajdą się w karcie menu (a’la Carte)
- szkolenie z dobrej współpracy wszystkich działów
- szkolenia stanowiskowe dla każdego pracownika
- szkolenie z wydawania dań A’la Carte
- szkolenie z dań, które znajdą się w karcie menu (a’la Carte)
- szkolenie z dobrej współpracy wszystkich działów
- szkolenia stanowiskowe dla każdego pracownika
- szkolenie z wydawania dań A’la Carte
21.
Założenia szkoleń dla personelu restauracji i baru
- przygotowanie restauracji na przyjęcie gości
- obsługa gości
- organizacja pracy oraz obsługi gości w barach
- obsługa gości
- organizacja pracy oraz obsługi gości w barach
22.
Procedury postępowania
23.
Ustawienia stołów na salach - symulacja komputerowa
Planowane godziny warsztatów: 9:00 - 17:00
UWAGA!
Program może zostać dopasowany do grupy, która wykształci się na etapie zapisów.
Miejsce
Millenium Plaza Golden Hall, PIetro XXVI Sala F
Al. Jerozolimskie 123A, Warszawa
Zobacz na mapie
Zobacz na mapie
Al. Jerozolimskie 123A, Warszawa
Termin
25 Października 2014, 09:00 (Sobota)