Miejskie Hale Targowe w Gdyni zapraszają na spotkanie "Smacznie zaprojektowane". Atrakcja jest częścią wydarzenia "Dnia Kreatywnego" (XIV edycja).
Czas: 25 lipca 2020 r., godz. 9:30
Miejsce: funpage Hal Targowych - strona główna
Udział bezpłatny!
Nieodzownym elementem usług gastronomicznych jest ich ciągła ewolucja i dążenie do zaspokajania zmieniających się potrzeb konsumentów. Jedzenie jest subiektywnym doznaniem, którym kierują emocje i zmysły, ale także obiektywną sferą społecznych przyzwyczajeń i zachowań. W jaki sposób połączyć te dwa aspekty?
Podczas spotkania uczestnicy dowiedzą się skąd się wzięły śniadaniowe smaki kuchni restauracji Kofeina Gdynia Coffe House oraz historię powstania tak nieoczywistych kawowych połączeń, z jakich słynie lokal.
Będzie to solidna dawka wiedzy w przyjemnym niezobowiązującym wydaniu. Uczestnicy korzystając ze zdobytej wiedzy, zostaną zainspirowani do różnorodnego spojrzenia na temat food designu oraz do kreowania własnych smaków i aromatów.
Prowadzenie: Agnieszka Górczyńska - założycielka gdyńskiej Kofeiny. Miłośniczka jedzenia i najwyższej jakości kawy. Na co dzień zajmuje się m.in. kreacją kulinarną w lokalu, tj. projektowaniem smaków dań oraz napojów. Baristka, zarządza gastronomią przez większość dorosłego życia. Sięga po inspiracje kulinarne z całego świata.
#fooddesign #tastedesign #jedzenie #śniadanie #kulinariagdynia #kulinarnagdynia #śniadaniefit #breakfast
Partner atrakcji: Szlak Kulinarny Centrum Gdyni
fot. P. Kozłowski / Agencja Rozwoju Gdyni