Śniadanie na halach - warsztat kulinarny

3 Października 2020, 11:15-12:45 (Sobota)

Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
  Bezpłatny
już niedostępne -

Zapraszamy na autorski warsztat kulinarno-edukacyjny "Śniadanie na halach", w ramach szóstej edycji "Święta Hal Targowych w Gdyni"

Udział BEZPŁATNY!

Czas: 3.10. 2020 r., godz. 11:15

Start: plac przed Halą Łukową

W sobotni poranek spotkamy się na gdyńskich halach, aby wspólnie przygotować potrawy śniadaniowe, które wykonamy z sezonowych składników, dostępnych na halach. 

Kulinarna jesień najbardziej kojarzy mi się z grzybami i dyniami, zatem to właśnie te produkty wykorzystamy na warsztacie..

Na początek uczestnicy przygotują pikantny chutnej z karmelizowanej cebuli i dyni z dodatkiem rozmarynu, czosnku i chili. Potem zaproponuję autorski, szybki  sposób przyrządzenia jedwabistej jajecznicznicy z kurkami,a całość będzie podana na grzankach z chleba żytniego na naturalnym zakwasie. Smaku dopełnią sycące składniki, bowiem zaprezentuję nieoczywiste połączenia świeżych produktów, które występują w okresie jesieni na targowiskach.

Zapraszam do stołu!

dietetyk Anna Szczepkowska-Kopeć

Rozmaryn i Bazylia

Podczas imprezy organizatorzy proszą o zastosowanie się do wytycznych związanych z obostrzeniami COVID-19, zawartych w Regulaminie imprezy (www.arg.gdynia.pl / zakł. 'do pobrania')

Fb / haletargowegdynia

www.haletargowegdynia.pl

fot. Rzemieślnik Światła / ARG

Zobacz również:

szkolenia wydarzenia Gdynia