Zapraszamy na autorski warsztat kulinarno-edukacyjny "Śniadanie na halach", w ramach szóstej edycji "Święta Hal Targowych w Gdyni"
Udział BEZPŁATNY!
Czas: 3.10. 2020 r., godz. 11:15
Start: plac przed Halą Łukową
W sobotni poranek spotkamy się na gdyńskich halach, aby wspólnie przygotować potrawy śniadaniowe, które wykonamy z sezonowych składników, dostępnych na halach.
Kulinarna jesień najbardziej kojarzy mi się z grzybami i dyniami, zatem to właśnie te produkty wykorzystamy na warsztacie..
Na początek uczestnicy przygotują pikantny chutnej z karmelizowanej cebuli i dyni z dodatkiem rozmarynu, czosnku i chili. Potem zaproponuję autorski, szybki sposób przyrządzenia jedwabistej jajecznicznicy z kurkami,a całość będzie podana na grzankach z chleba żytniego na naturalnym zakwasie. Smaku dopełnią sycące składniki, bowiem zaprezentuję nieoczywiste połączenia świeżych produktów, które występują w okresie jesieni na targowiskach.
Zapraszam do stołu!
dietetyk Anna Szczepkowska-Kopeć
Podczas imprezy organizatorzy proszą o zastosowanie się do wytycznych związanych z obostrzeniami COVID-19, zawartych w Regulaminie imprezy (www.arg.gdynia.pl / zakł. 'do pobrania')
Fb / haletargowegdynia
fot. Rzemieślnik Światła / ARG
Miejsce
ul. Wójta Radtkego 36, Gdynia