Kolacja dla dwojga w restauracji Soul Kitchen (butelka wykwintnego wina w prezencie) 7.12-8.12.2013r
7 Grudnia 2013, 18:00 (Sobota) - 8 Grudnia 2013, 22:00 (Niedziela)

Soul Kitchen kulinarna świątynia schowana w murach pięknej, przedwojennej kamiennicy.
Z dala od szumu ulic i zgiełku miasta, z miłości do kuchni i kulinarnych wariacji, w samym sercu Warszawy, narodziło się nowe miejsce - Soul Kitchen.
Cztery pory roku, z których każda ma swój wyjątkowy kulinarny smak oraz bogactwo sezonowych warzyw i owoców stały się inspiracją dla naszego menu. Nasza kuchnia zainspirowana jest dawanymi, polskimi smakami. Wiosną królują nowalijki, latem podniebienia cieszą szparagi i dorodne bakłażany, jesień pachnie grzybami, a w zimie pozwalamy kaloriom na uwodzenie naszych zmysłów.
Soul Kitchen to miejsce, które powstało jako najwspanialszy prezent dla wszystkich tych, którzy uwielbiają delektować się niezapomnianymi smakami najlepszej polskiej kuchni.
W 2012 restauracja Soul Kitchen została nominowana w konkursie Gazety Wyborczej do tytułu 'Restauracja Roku 2012' (TOP 5), 'The Best New Restaurant 2012' (TOP 5) przez magazyn The Warsaw Insider oraz 'Najlepsza Restauracja roku 2012' przez blog kulinarny Froblog.
W progach Soul Kitchen o wyjątkowe kompozycje smaków i aromatów dba osobiście prawdziwy wirtuoz sztuki kulinarnej Andrzej Polan.
Andrzej Polan - motto: najlepsze produkty, proste przepisy i genialny smak.
W naszej restauracji mamy zaszczyt pracować z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Jego profesjonalizm, kunszt i kulinarna kreatywność sprawiają, że wychodzące spod jego rąk potrawy są prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Gotuje, bo lubi i pewnie dlatego jest zawsze pogodny i uśmiechnięty. Kuchnia, która jest sercem każdej restauracji stała się pod jego wodzą pracownią najdoskonalszych smaków i aromatów. Prawdziwa pasja do gotowania Andrzeja Polana jest gwarancją niezapomnianych kulinarnych doznań w progach restauracji Soul Kitchen.
Andrzej Polan - osiągnięcia:
Od ponad 4 lat współpracuje z Dzień Dobry TVN.
Wydał książkę "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana" ze swoimi najlepszymi przepisami.
Od 2003 r. pisze artykuły i przygotowuje sesje zdjęciowe dla czasopism o tematyce kulinarnej.
• Szef kuchni w najbardziej prestiżowych hotelach w Polsce.
Zapraszamy na weekendowe niezapomniane doznania smakowe. Zaplanuj z nami swoją randkę, oświadczyny czy inny pamiętny wieczór już dziś.
Soul Kitchen Menu
Gęsina na Św. Marcina
Mały talerz
Domowa kiełbasa z gęsi, piklowana dynia, chrzan, mus brusznicowy 39PLN
Duży talerz
Pierś z gęsi, musztarda francuska, gruszki smażone, brukselka 67PLN
Udo z gęsi, marmolada z jarzębiny, kasza jęczmienna, słonecznik, borowiki 64PLN
Menu sezonowe Soul Kitchen
Mały talerz
Smażony śledź bałtycki w occie, babka ziemniaczana, kwaśna śmietana 28PLN
Grasica, śliwki smażone, puree z pietruszki, miód, mięta 39PLN
Pieczona dynia, figa, kindziuk, kumpiak, ser bursztyn 38PLN
Przegrzebki, boczek, puree z kukurydzy, kukurydza kandyzowana 56PLN
Łosoś smażony w maku, gorczycy, łosoś wędzony, jogurt z ogórkiem i chrzanem 39PLN
Pierogi z kaczką, soczewica z winogronami, puree z dyni 39PLN
Pyza ziemniaczana, ser na słono, chrupiący boczek, zielone z ogródka 30PLN
Rydze z patelni, masło pietruszkowe, chrupiąca kromka 48PLN
Głęboki talerz
Krem z dyni i kukurydzy, szpinak smażony, przepiórka 29PLN
Żurek prawdziwy, grzanka grzybowa 28PLN
Zupa grzybowa, zacierki, oliwa pietruszkowa 28PLNK
Duży talerz
Sandacz smażony, topinambur, sos z masła brązowego i cebuli, burak, brukselka 52PLN
Sum zapiekany w śmietanie, borowiki, świeży tymianek, szpinak 51PLN
Królik pieczony, puree z karczocha i ziemniaków sos estragonowo-musztardowy, kapusta 51PLN
Bażanta pół, kasza pęczak, burak marynowany z jeżynami 48PLN
Jagnięcina, puree gruszkowe z chrzanem, jarmuż, ziemniak pieczony 72PLN
Sarna, fasola Jaś, burak pieczony, marchewka, zielone z ogródka 58PLN
Policzki wołowe, śliwka suszona, puree z selera i pigwy, smażony szpinak, sos z grzańca 49PLN
Słodki talerz
Ciasto jabłkowo-biszkoptowe, kogel - mogel ze spirytusem, lody cynamonowe 27PLN
Gruszka smażona, sękacz, kwiaty wrzosu, orzechowa kruszonka, lody whisky 30PLN
Beza makowa, smażone figi, krem serowy, likier z porzeczek, lody jogurtowe z czarnym bzem 29PLN
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - Piątek 12.00 - 16.00 Menu lunchowe
Poniedziałek - Czwartek 12.00 - 22.00 Menu A La Carte
Piątek 12.00 - 23.00 Menu A La Carte
Sobota 12.00 - 23.00 Menu A La Carte
Niedziela 12.00 - 22.00 Menu A La Carte
Bilet obowiązuje na całe menu z wyłączeniem alkoholu.
Bilet dla dwojga można zrealizować tylko w weekend: 7.12.2013 - 8.12.2013r
sobota 18.00-23.00; niedziela 18.00-22.00
Aby zrealizować bilet należy złożyć wcześniejszą rezerwację pod tel. 519 020 888
Zapraszamy i życzymy miłego wieczoru.
Kontakt
ul. Noakowskiego 16
(wejście w bramie)
00-666 Warszawa
T.: +48 519 020 888
http://www.soulkitchen.pl
Miejsce
ul. Noakowskiego 16, Warszawa