To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Kolacja dla dwojga w restauracji Soul Kitchen (butelka wykwintnego wina w prezencie)
już niedostępne 200,00 zł -

Soul Kitchen kulinarna świątynia schowana w murach pięknej, przedwojennej kamiennicy.

Z dala od szumu ulic i zgiełku miasta, z miłości do kuchni i kulinarnych wariacji, w samym sercu Warszawy, narodziło się nowe miejsce - Soul Kitchen.

Cztery pory roku, z których każda ma swój wyjątkowy kulinarny smak oraz bogactwo sezonowych warzyw i owoców stały się inspiracją dla naszego menu. Nasza kuchnia zainspirowana jest dawanymi, polskimi smakami. Wiosną królują nowalijki, latem podniebienia cieszą szparagi i dorodne bakłażany, jesień pachnie grzybami, a w zimie pozwalamy kaloriom na uwodzenie naszych zmysłów.

Soul Kitchen to miejsce, które powstało jako najwspanialszy prezent dla wszystkich tych, którzy uwielbiają delektować się niezapomnianymi smakami najlepszej polskiej kuchni.

W 2012 restauracja Soul Kitchen została nominowana w konkursie Gazety Wyborczej do tytułu 'Restauracja Roku 2012' (TOP 5), 'The Best New Restaurant 2012' (TOP 5) przez magazyn The Warsaw Insider oraz 'Najlepsza Restauracja roku 2012' przez blog kulinarny Froblog.



W progach Soul Kitchen o wyjątkowe kompozycje smaków i aromatów dba osobiście prawdziwy wirtuoz sztuki kulinarnej Andrzej Polan.

Andrzej Polan - motto: najlepsze produkty, proste przepisy i genialny smak.

 

W naszej restauracji mamy zaszczyt pracować z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Jego profesjonalizm, kunszt i kulinarna kreatywność sprawiają, że wychodzące spod jego rąk potrawy są prawdziwą ucztą dla podniebienia.

Gotuje, bo lubi i pewnie dlatego jest zawsze pogodny i uśmiechnięty. Kuchnia, która jest sercem każdej restauracji stała się pod jego wodzą pracownią najdoskonalszych smaków i aromatów. Prawdziwa pasja do gotowania Andrzeja Polana jest gwarancją niezapomnianych kulinarnych doznań w progach restauracji Soul Kitchen.


     Andrzej Polan - osiągnięcia:

Od ponad 4 lat współpracuje z Dzień Dobry TVN.

Wydał książkę "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana" ze swoimi najlepszymi przepisami.

Od 2003 r. pisze artykuły i przygotowuje sesje zdjęciowe dla czasopism o tematyce kulinarnej.

Szef kuchni w najbardziej prestiżowych hotelach w Polsce. 


Zapraszamy na weekendowe niezapomniane doznania smakowe. Zaplanuj z nami swoją randkę, oświadczyny czy inny pamiętny wieczór już dziś. 


Soul Kitchen Menu 

Gęsina na Św. Marcina

Mały talerz

Domowa kiełbasa z gęsi, piklowana dynia, chrzan, mus brusznicowy 39PLN

Duży talerz

Pierś z gęsi, musztarda francuska, gruszki smażone, brukselka 67PLN

Udo z gęsi, marmolada z jarzębiny, kasza jęczmienna, słonecznik, borowiki 64PLN

 

Menu sezonowe Soul Kitchen

Mały talerz

Smażony śledź bałtycki w occie, babka ziemniaczana, kwaśna śmietana 28PLN

Grasica, śliwki smażone, puree z pietruszki, miód, mięta 39PLN

Pieczona dynia, figa, kindziuk, kumpiak, ser bursztyn 38PLN

Przegrzebki, boczek, puree z kukurydzy, kukurydza kandyzowana 56PLN

Łosoś smażony w maku, gorczycy, łosoś wędzony, jogurt z ogórkiem i chrzanem 39PLN

Pierogi z kaczką, soczewica z winogronami, puree z dyni 39PLN

Pyza ziemniaczana, ser na słono, chrupiący boczek, zielone z ogródka 30PLN

Rydze z patelni, masło pietruszkowe, chrupiąca kromka 48PLN

 

Głęboki talerz

Krem z dyni i kukurydzy, szpinak smażony, przepiórka 29PLN

Żurek prawdziwy, grzanka grzybowa 28PLN

Zupa grzybowa, zacierki, oliwa pietruszkowa 28PLNK

 

Duży talerz

Sandacz smażony, topinambur, sos  z masła brązowego i cebuli, burak, brukselka 52PLN

Sum zapiekany w śmietanie, borowiki, świeży tymianek, szpinak 51PLN

Królik pieczony, puree z karczocha i ziemniaków sos estragonowo-musztardowy, kapusta 51PLN

Bażanta pół, kasza pęczak, burak marynowany z jeżynami 48PLN

Jagnięcina, puree gruszkowe z chrzanem, jarmuż, ziemniak pieczony 72PLN

Sarna, fasola Jaś, burak pieczony, marchewka, zielone z ogródka 58PLN

Policzki wołowe, śliwka suszona, puree z selera i pigwy, smażony szpinak, sos z grzańca 49PLN

 

Słodki talerz 

Ciasto jabłkowo-biszkoptowe, kogel - mogel ze spirytusem, lody cynamonowe 27PLN

Gruszka smażona, sękacz,  kwiaty wrzosu, orzechowa kruszonka, lody  whisky 30PLN

Beza makowa, smażone figi, krem serowy, likier z porzeczek, lody jogurtowe z czarnym bzem 29PLN




Godziny otwarcia:

  Poniedziałek - Piątek 12.00 - 16.00  Menu lunchowe

  Poniedziałek - Czwartek 12.00 - 22.00  Menu A La Carte   

                            Piątek 12.00 - 23.00  Menu A La Carte

                            Sobota 12.00 - 23.00  Menu A La Carte

                        Niedziela 12.00 - 22.00  Menu A La Carte

 


Bilet obowiązuje na całe menu z wyłączeniem alkoholu.

Bilet dla dwojga można zrealizować tylko w weekend: 7.12.2013 - 8.12.2013r

 sobota 18.00-23.00; niedziela 18.00-22.00



Aby zrealizować bilet należy złożyć wcześniejszą rezerwację pod tel. 519 020 888

Zapraszamy i życzymy miłego wieczoru.


Kontakt

ul. Noakowskiego 16

     (wejście w bramie)

00-666 Warszawa

T.: +48 519 020 888

[email protected]

http://www.soulkitchen.pl

 

 

Zobacz również:

inne Restauracja Wino wydarzenia Warszawa