WARSZTATY LODOWE Z MARCINEM ZYCHEM

23 Listopada 2021, 10:00 (Wtorek) - 24 Listopada 2021, 14:00 (środa)

Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
  Warsztaty Lodowe z Marcinem Zychem
Wyprzedane Brak wolnych miejsc

Zapraszamy na warsztaty lodowe, które poprowadzi technolog cukierniczy Marcin Zych. 


Nasz prowadzący przez lata wyspecjalizował się w produkcji lodów rzemieślniczych oraz uruchamiał procesy i wdrażał technologię w kilkudziesięciu lodziarniach na terenie kraju, a także za granicą.


Podczas prezentacji będzie można zapoznać się z technologiami używanymi do produkcji lodów rzemieślniczych. W trakcie warsztatów uczestnicy w praktyczny sposób będą pracować na laboratoriach do lodów Carpigiani, urządzeniach do produkcji kremów Selmi i szokówkach Icematic. Gotowe produkty będą wyeksponowane w witrynach do lodów IFI.


Warsztaty lodowe to również okazja do zapoznania się z najważniejszymi kwestiami związanymi z otwarciem i prowadzeniem lodziarni: jak dobrać receptury i czym się kierować podczas wyboru
maszyn do lodów? Całości dopełni degustacja przygotowanych wcześniej lodów.


 PROGRAM:

  • Omówienie procesu pasteryzacji i funkcji pasteryzatora w procesie technologicznym produkcji lodów rzemieślniczych
  • Praktyczne przygotowanie i produkcja lodów na maszynach Carpigiani Labotronic. Uczestnicy warsztatów wraz z prowadzącym przygotują specjalne smaki lodów z wykorzystaniem m.in. funkcji programów SIMPLE, SPEED oraz EXCELENT.
  • Tworzenie owocowej variegatury na urządzeniu Carpigiani Pastochef. Zwiększanie marży i oszczędności przy jednoczesnym wzroście jakości produktu.
  • Przygotowywanie kremów orzechowych na urządzeniu SELMI Micron 25 i wykorzystanie ich do produkcji lodów.
  • Program Hot&AGE jako praktyczny sposób na przygotowanie np. sorbetu czekoladowego w jednym urządzeniu.
  • Rzemieślnicze lody typu Cassatta z wykorzystaniem innowacyjnego programu Gelato Cristal w urządzeniu Carpigiani Labotronic.
  • Metoda infuzji z wykorzystaniem kawy jako sposób na tworzenie nowych smaków lodów.
  • Przygotowanie lodów jogurtowych z wykorzystaniem variegatury owocowej.

Zobacz również:

szkolenia wydarzenia 93 - 232, Łódź