Warszawski Festiwal Wina 28-29-30 sierpnia 2020, warsztaty 2

29 Sierpnia 2020, 17:30 (Sobota) - 30 Sierpnia 2020, 18:45 (Niedziela)

Zobacz na mapie

To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
Do jakich potraw i smaków pasują lekkie białe wina, a do jakich intensywne czerwone?
Jaki wpływ na wino ma jedzenie ostre, słone, a jakie umami?
Ile goryczy a ile słodyczy wyczuwamy w jedzeniu?
Jakie są najważniejsze zasady łączenia wina i jedzenia?
Na te i inne pytania dotyczące łączenia wina i jedzenia, połączone z degustacją smaków i wina odpowie sommelier Republiki Wina.
I 29.08 g. 17:30 Jak łączyć wino z jedzeniem

Do jakich potraw i smaków pasują lekkie białe wina, a do jakich intensywne czerwone?
Jaki wpływ na wino ma jedzenie ostre, słone, a jakie umami?
Ile goryczy a ile słodyczy wyczuwamy w jedzeniu?
Jakie są najważniejsze zasady łączenia wina i jedzenia?
Na te i inne pytania dotyczące łączenia wina i jedzenia, połączone z degustacją smaków i wina odpowie sommelier Republiki Wina.

już niedostępne 20,00 zł -
Szymon Milonas, uczestnik programu "The Brain-Genialny Umysł", sędzia konkursów winiarskich i zawodów sommelierskch pokaże i wytłumaczy w czasie degustacji jak rozpoznać, które wina i dlaczego nam smakują.
Opowie o wpływie klimatu, gleby, szczepu winogron oraz sposobu produkcji na smak i strukturę wina. W czasie warsztatu dowiecie się jak rozpoznawać najważniejsze cechy wina jak kwasowość, taniny, aromaty, poziom alkoholu i złożoności.
Wszystko prowadzone na luzie, z degustacją i przykładami, przede wszystkim po to, żebyście na koniec widzieli jakie wina mają szanse Wam najbardziej smakować.
30.08 g. 17:30 Jak zrozumieć co masz w kieliszku​

Szymon Milonas, uczestnik programu "The Brain-Genialny Umysł", sędzia konkursów winiarskich i zawodów sommelierskch pokaże i wytłumaczy w czasie degustacji jak rozpoznać, które wina i dlaczego nam smakują.
Opowie o wpływie klimatu, gleby, szczepu winogron oraz sposobu produkcji na smak i strukturę wina. W czasie warsztatu dowiecie się jak rozpoznawać najważniejsze cechy wina jak kwasowość, taniny, aromaty, poziom alkoholu i złożoności.
Wszystko prowadzone na luzie, z degustacją i przykładami, przede wszystkim po to, żebyście na koniec widzieli jakie wina mają szanse Wam najbardziej smakować.

już niedostępne 20,00 zł -



STREFA WARSZTATÓW


1. Jak zrozumieć co masz w kieliszku

Szymon Milonas, uczestnik programu "The Brain-Genialny Umysł", sędzia konkursów winiarskich i zawodów sommelierskch pokaże i wytłumaczy w czasie degustacji jak rozpoznać, które wina i dlaczego nam smakują. Opowie o wpływie klimatu, gleby, szczepu winogron oraz sposobu produkcji na smak i strukturę wina. W czasie warsztatu dowiecie się jak rozpoznawać najważniejsze cechy wina jak kwasowość, taniny, aromaty, poziom alkoholu i złożoności. Wszystko prowadzone na luzie, z degustacją i przykładami, przede wszystkim po to, żebyście na koniec widzieli jakie wina mają szanse Wam najbardziej smakować.  


2. Jak łączyć wino z jedzeniem

Do jakich potraw i smaków pasują lekkie białe wina, a do jakich intensywne czerwone? Jaki wpływ na wino ma jedzenie ostre, słone, a jakie umami? Ile goryczy a ile słodyczy wyczuwamy w jedzeniu? Jakie są najważniejsze zasady łączenia wina i jedzenia? Na te i inne pytania dotyczące łączenia wina i jedzenia, połączone z degustacją smaków i wina odpowie sommelier Republiki Wina.



Zobacz również:

imprezy Wino wydarzenia Warszawa