Czas na śniadanie... a może drugie śniadanie? My zdecydowaliśmy się na porę lunchu. Zapraszamy na warsztaty kulinarne, na którym nauczymy się robić zielone, zdrowe i przepyszne pesto! Wasze kubki smakowe będą szczęśliwe dzięki prowadzącej, Piekarence Na Zatorzu i zielonościach oraz kwiatach, którymi można nie tylko się zachwycać ale również i zjeść! Chcemy zainspirować uczestników do tworzenia własnych, zdrowych posiłków, z roślin, które rosną wokół nas, zgodnie z zasadami 3 R (reduce/reuse/recycle).
Warsztaty poprowadzi Ewelina Pilch, która jest hortiterapeutką, miłośniczką zieleni i ogrodów oraz wielbicielką zieleni na talerzu!
W zajęciach mogą brać udział osoby od co najmniej 6 roku życia, w przypadku dzieci zachęcamy do udziału z rodzicem i wyboru biletu rodzinnego.
Dzięki sponsorom udział jest bezpłatny, jednak zawsze możesz nas wesprzeć w organizacji, zasilając zbiórkę dowolną kwotą: https://pomoc.pl/organizujemyzielonytarg3
Przewidujemy, że zajęcia potrwają do 45 minut. Warsztaty będą połączone z degustacją.
Potwierdzeniem udziału w zajęciach będzie mail od [email protected] wysłany na 48 h przed wydarzeniem.
Miejsce
Wroniecka 40, Szamotuły