Dieta, Odżywianie i Degustacje

Przez zmysły do błogostanu - francuski ruch garażystów

location icon
Shuum Boutique Wellness Hotel Tadeusza Kościuszki 17, Kołobrzeg
calendar icon
Od 7 paź 17:45 do 7 paź 21:00
ticket icon
Od 480,00 zł

Poczuj… wyraźne emocje związane z ruchem "garażystów" które podsyci prowansalska i kalifornijska kuchnia.

Zapraszamy na spotkanie z najgorętszym zjawiskiem winiarskim ostatnich dekad w Bordeaux, czyli ruchem "garażystów", który inspiruje nas, aby również kulinarnie spojrzeć we francuską stronę. 

Przyjrzymy się dorobkowi Paula Bocuse'a zwanego papieżem gastronomii i jego rewolucji we francuskiej kuchni znanej jako Nouvelle Cuisine. W menu zagości słynna, autorska zupa truflowa, którą Bocuse przygotował dla prezydenta Francji. Dania pokażemy, stosując kuchenny francuski pietyzm, a inspiracją będzie wiedza z książki "Kulisy Kulinarnej Akademii" Marka Brzezińskiego, który ukończył i spisał wspomnienia z legendarnej Le Cordon Bleu.

Jako winne połączenia podamy wina od ikony "garażystów" - Jonathana Maltusa, właściciela Chateau Teyssier w Saint-Emilion. Wina będą pochodzić nie tylko z Francji, lecz także z World's End - kalifornijskiego projektu Jonathana.

W programie:

  • 17:45 - powitanie w hotelowym lobby
  • 18:00 - kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win* / mała restauracja
  • 21:00 - zakończenie spotkania

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zakupić bilet: klikając w link w sekcji Bilety. Cena biletu: 480 PLN brutto / osobę.

Serdecznie zapraszamy!

* ilość miejsc jest ograniczona. 

Kontakt: +48 604 552 699, [email protected]

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Tytuł wydarzenia: Przez zmysły do błogostanu - francuski ruch garażystów
już niedostępne 480,00 zł -