Przez zmysły do błogostanu - Rioja
Zapraszamy na kolejną kolację z cyklu Przez zmysły do błogostanu. Tym razem poczujemy smak słońca, które ogrzewa ziemię i wodę Półwyspu Iberyjskiego, z którego zaczerpniemy to, co najlepsze. Nasz team zaproponuje dania i deser silnie związane z kulturą kulinarną Hiszpanii. Będzie południowo, morsko i smacznie.
Gości powitają tradycyjne przekąski, m.in. dojrzewająca przez trzy lata szynka jamon Pata Negra bellota, jeden z najbardziej rozpoznawalnych serów queso Manchego, a także chrupiące frytki z sardynek i mikrokrewetki. Podczas kolacji będzie można także zobaczyć, jak przygotowywana jest typowa paella z królikiem, groszkiem, carabineros i chorizo, którą nasi kucharze przygotują na oczach gości. A na deser zjeść krem kataloński wykończony karmelem, który powstanie z opalonej bezpośrednio przy stoliku waty cukrowej. Jako wine pairing proponujemy Tinto Crianza, Blanco Joven, Blanco Vinas Viejas, Tinto Joven, Tinto Reserva Seleccion de la Familia, z położonej w Rioja Alavesa winnicy Bodegas Luis Canas, którą przedstawi jej ambasador - Frank Telling.
W programie:
- 19:30 - powitanie w hotelowym lobby
- 20:00 - kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win, z widokiem na nadmorski park krajobrazowy* / restauracja północna
- 23:00 - zakończenie spotkania
Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zakupić bilet: klikając w link w sekcji Bilety.
Cena biletu: 480 PLN brutto / osobę.
Serdecznie zapraszamy!
* ilość miejsc jest ograniczona
Kontakt: +48 604 552 699, [email protected]