Przez zmysły do błogostanu - winiarskie regiony Polski
Odetchnij... w cieniu nadmorskiej przyrody i rozsmakuj się w letniej, polskiej kuchni oraz regionalnych winach.
Zapraszamy na spotkanie z polskimi winami w pairingach z regionalnymi daniami.
Gościem specjalnym spotkania będzie Piotr Stopczyński - jeden z najlepszych w Polsce enologów, konsultant wielu polskich winnic, erudyta jakich mało i absolwent jednego z najbardziej cenionych uniwersytetów enologicznych - Davies w Kalifornii. Piotr przedstawi nam autorska selekcję win z wiodących winiarni różnych regionów Polski.
Każda pozycja w menu na ten wieczór odniesie się do innego polskiego regionu winiarskiego.- Podkarpacie odkryje smak owczych serów i jagnięciny, które uzupełnimy proziakiem.
- Z Mazowsza zaczerpiemy inspirację na flaczki po warszawsku.
- Pomorze Zachodnie podsunie pomysł na bałtyckie ryby. Odniesiemy się także kulinarnie do paprykarza!
- Naświetlimy sycącą kuchnię Dolnego Śląska.
- Pokażemy, jak podać karpia w Małopolsce.
- Deser zainspiruje obwarzanek, który podamy w shuumowym wydaniu.
W programie:
- 17:45 - powitanie w hotelowym lobby
- 18:00 - kilkudaniowa kolacja degustacyjna z selekcją win* / mała restauracja
- 21:00 - zakończenie spotkania
Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zakupić bilet: klikając w link w sekcji Bilety.
Cena biletu: 480 PLN brutto / osobę.
Serdecznie zapraszamy!
* ilość miejsc jest ograniczona
Kontakt: +48 604 552 699, [email protected]