II Gastro Lab w Rydułtowach

location icon
Szarlota LAB Ofiar Terroru 56A, Rydułtowy
calendar icon
Od 28 sie 9:00 do 28 sie 11:00
ticket icon
Od 0,00 zł

Przed nami drugie spotkanie z cyklu Gastro Lab w Rydułtowach. Tym razem będziemy rozmawiać o zwiększaniu zysków dzięki skutecznej obsłudze klientów, Food Cost i obliczaniu cen sprzedaży. Zapraszamy przedsiębiorców z branży gastronomicznej z całego regionu. Spotkanie odbędzie się 28 sierpnia w Szarlota LAB w Rydułtowach. Zaczynamy o 9:00.

Druga odsłona Gastro Lab w Rydułtowach będzie okazją do poszerzenia swojej wiedzy i zdobycia praktycznych wskazówek. Naszymi prelegentami będą eksperci związani z branżą gastronomiczną: Piotr Borecki, Mistrz Kelner i szkoleniowiec oraz Sławek Głomski, kucharz i menadżer.

Plan spotkania:
9:00-9:15
| Poranna kawa. Przedstawienie programu oraz idei spotkań
9:15-10:00 | Gość specjalny Piotr Borecki: "Klucz do większych zysków: skuteczna obsługa klienta"
10:00-10:30 | Sławek Głomski, "Co to jest Food Cost i jak obliczać właściwe ceny sprzedaży"
10:30 - 11:00 | Networking, wolne wnioski, podsumowanie spotkania.

BIO prelegentów:

>> Piotr Borecki jest zawodowym kelnerem-bufetowym, który swoją przygodę z branżą gastronomiczną rozpoczął w 1998 r. od ukończenia liceum zawodowego o specjalizacji kelner-bufetowy. Liczba lokali gastronomicznych, w których miał okazję pracować od tamtej pory oraz ich różnorodność pozwoliły mu na zgromadzenie ogromnego doświadczenia oraz gruntowne poznanie rynku. Przez lata Piotr Borecki zdobył również wiedzę i kompetencje niezbędne do wykonywania takich zawodów jak: barista, barman, sommelier, headweiter czy wreszcie manager. W przeszłości pełnił funkcję wiceprezesa Stowarzyszenia Kelnerów Polskich. Na swoim koncie ma również prowadzenie szkoleń dla nauczycieli szkół gastronomicznych oraz realizację pokazów dla szkół i hoteli (m.in. hotel "Gołębiewski" w Wiśle). Więcej na stronie: https://www.szkoleniakelnerskie.pl/o-mnie 

>>Sławek Głomski - kucharz, doświadczony menedżer restauracji z wieloletnim stażem w środowisku międzynarodowym. Specjalista w zakresie zarządzania podmiotami żywienia zbiorowego, właściciel firmy i platformy szkoleniowej, konsultant biznesu gastronomicznego. Jako przedsiębiorca, wspiera branżę gastronomiczną w ramach konsultacji i realizacji projektów w zakresie optymalizacji kosztów prowadzenia lokali jak i zarządzania personelem. Więcej na stronie: https://www.finansewgastronomii.pl/kim-jestem/

Spotkanie jest bezpłatne dla wszystkich uczestników. Udział w nim wymaga jedynie wcześniejszej rejestracji. Uwaga, liczba miejsc ograniczona.

***
Gastro Lab w Rydułtowach: Skuteczna obsługa klienta / Food Cost / Obliczanie cen sprzedaży
data: 28 sierpnia 2023 r. | godz.: 9:00-11:00
prelegenci: Sławek Głomski, Piotr Borecki
miejsce: Szarlota LAB (ul. Ofiar Terroru 56A, Rydułtowy)


Projekt "W cieniu Szarloty - jak wydobyć potencjał miasta Rydułtowy" finansowany ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2014-2021 realizowany jest w ramach programu "Rozwój Lokalny".

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
  Zaproszenie na spotkanie
już niedostępne -