Wine Dinner z Chateau La Mission Haut-Brion

location icon
Restauracja L'Entre Villes Aleja Niepodległości 737, Sopot
calendar icon
Od 18 lis 19:00 do 18 lis 19:00

Wine Taste by Kamecki oraz Restauracja L'Entre Villes zapraszają na kolację degustacyjną z Clarence Dillon Wines, właścicielem słynnych Premier Grand Cru Classé Chateau Haut-Brion i Chateau La Mission Haut-Brion.

Domaine Clarence Dillon to jeden z najważniejszych graczy w Bordeaux. Do rodziny, oprócz dwoma słynnymi posiadłościami z Pessac-Leognan, należy też kilka innych zamków w Bordeaux oraz potężny, prestiżowy negocjant. To 100% charakteru Bordeaux - pasjonująca historia, piękne posiadłości, innowacyjność i bezkompromisowy profesjonalizm. Wszystkie wina oferowane przez Clarence Dillon Wines mają odmienny charakter, ale każde z nich jest mistrzem w swoim stylu. Okazja, aby się o tym przekonać, nadarzy się już 18 listopada.

Piotr Kamecki, jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce, wiceprezydent ASI - Association de la Sommellerie Internationale i założyciel konceptu Wine Tase wrazem z Nicolasem Chemineau z Clarence Dillon Wines zapraszają do prestiżowej restauracji L'Entre Villes w Sopocie na wyjątkowy wine dinner. Chef restauracji, Sławomir Hahn, przygotował spektakularne menu degustacyjne, a Piotr Kamecki zadbał o to, aby połączenia jedzenia z winem zapadły Gościom na długo w pamięci.

Efekt ich współpracy przedstawia się następująco:


Aperitif

Ruinart Champagne Brut

Ostrygi carskie otwierane przy Gościach, kanapki z kawiorem Antonius


Ogon z homara europejskiego

Purée z kalafiora z palonym masłem/ homarowe cappuccino/ chips z sera

Clarendelle Blanc 2021 Bordeaux AOC


Dziki jesiotr wędzony na ciepło

Galaretka z jabłka/ purée ziemniaczane/ chips z ziemniaka/ oliwa szczypiorkowa

La Clarte 2017 Pessac-Léognan AOC


Intermezzo

Sorbet cytrynowy/ espuma z ogórka i szampana


Comber z Jelenia

Purée borowikowe/ konfitowana brukiew/ dereń/ sos demi-glace

Le Dragon de Quintus 2018 Saint-Emilion Grand Cru

Chateau Quintus 2016 Saint-Emilion Grand Cru Classé


Antrykot Wagyu

Konfitowany fondant ziemniaczany/ trumpet/ sos albufera

Chateau La Mission Haut-Brion 2006 Pessac-Léognan AOC

Chateau Bahans Haut-Brion 1998 Pessac-Léognan AOC


Creme de Caramel

Kremowy sos whisky/ karmel/ makaroniki słony karmel

Clarendelle Amber 2015 Monbazillac AOC


W celu zapewnienia komfortu wszystkim Uczestnikom, ilość miejsc na kolację jest ograniczona. Event prowadzony będzie w języku angielskim z polskim tłumaczeniem.

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Bilet na Wine Dinner
Wyprzedane 1 799,00 zł Wyprzedane