WARSZTATY CUKIERNICZE Z MARCINEM ZYCHEM - ŁÓDŹ 19.09.2023
Zapraszamy na pokazy cukiernicze, które poprowadzi nasz mistrz cukiernik i doradca technologiczny Marcin Zych.
Podczas prezentacji będzie można zapoznać się z technologią stosowaną do produkcji kremów i past na bazie czekolady, owoców, a także orzechów. Pokażemy proces produkcji kremów zaczynając już od przygotowania surowców kończąc na finalnym produkcie. Wszystko zostanie przygotowane na urządzeniach marek Selmi i Carpigiani - niekwestionowanych liderów w produkcji i sprzedaży maszyn rzemieślniczych do obróbki i przetwarzania wyrobów cukierniczych.
PROGRAM
Urządzenia SELMI
- Przygotowanie orzechów do produkcji kremów i draży.
Przedstawimy prosty sposób na zachowanie powtarzalności i zautomatyzowanie procesu prażenia. - Produkcja kremów czekoladowo orzechowych.
Omówienie procesu technologicznego produkcji kremów czekoladowych, do lodów i pasty orzechowej. Na koniec przedstawimy kalkulację rentowności inwestycji. - Produkcja draży czekoladowych
Urządzenie CARPIGIANI PASTOCHEF
- Kremy cukiernicze
- Konfitury owocowe
- Ciasto parzone
- Żelki owocowe.
- Prezentacja i omówienie walorów własnej produkcji.
Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o udziale w wydarzeniu decyduje kolejność zgłoszeń.
Po zarejestrowaniu się, otrzymasz na adres email bilet z kodem QR, który należy okazać przed wejściem na wydarzenie!