DZIECIĘCA AKADEMIA KULINARNA | BOROWA CIOTKA
Szlak Kulinarny Centrum Gdyni zaprasza na kolejne warsztaty z cyklu Dziecięcej Akademii Kulinarnej!
Wracamy z warsztatami kulinarnymi dla dzieci, które poprowadzi Borowa Ciotka! W zeszłym roku dzieci miały okazję spróbować wspólnie z nią swoich sił w przygotowywaniu przepysznych pierniczków, a w tym roku pokaże im jak stworzyć najlepsze pierogi świata.
Pierogi są daniem, które jest tak zakorzenione w sercach Polaków, że pozornie umie je przygotować każdy z nas. Realia jednak są takie, że żeby zostać mistrzem pieroga trzeba się trochę wysilić i użyć wszystkich pokładów kreatywności :) Borowa Ciotka pokaże dzieciom jak przygotować to danie od zera - przejdzie z dziećmi przez proces formowania ciasta, przygotowywania farszu, sklejania i ozdabiania brzegów, czyli cały pakiet! Po warsztatach młodzi kucharze będą sami się rwać do przygotowywania obiadów w domu :)
NA WARSZTATY OBOWIĄZUJE REJESTRACJA, ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA. JEDNA OSOBA MOŻE ZAPISAĆ MAKSYMALNIE 2 UCZESTNIKÓW.
Cena: Bezpłatne
Ilość miejsc: 15
Wiek dzieci: 6-12 lat
Długość trwania: ok. 1h 15 min
Prosimy o zapoznanie się z regulaminem: https://arg.gdynia.pl/uploads/media/Regulamin_Dzie...