Święto Sera i Wina. Warsztaty serowarskie.
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Centrum Edukacyjno-Rozwojowe Pałac Wrocław Pawłowice
Od 23 wrz 14:00 do 23 wrz 15:00
Zapraszamy w podróż po wielkim świecie serów, który liczy ponad 3,5 tys gatunków. Oprowadzi po nim dr Marek Szołtysik. Po warsztatach już nikt nie pomyli goudy i stiltona, będzie wiedział skąd bierze się słodki smak w serze, a skąd orzechowa nuta i zapach. Obalimy mit żółtego sera bez laktozy i powiemy dlaczego niektórych boli głowa po mlecznym przysmaku.
Odbiorcy: osoby pełnoletnie, grupa 30 os.
Czas trwania: 60 minut
Prowadzący: dr inż. Marek Szołtysik, Katedra Rozwoju Funkcjonalnych Produktów Żywnościowych
Termin: 23.09.2023 r. (sobota), godzina: 14.00-15.00
Miejsce: Centrum Produktu Regionalnego, sala szkoleniowa