Święto Sera i wina. Warsztaty winiarskie - wybrane aspekty produkcji win czerwonych w klimacie chłodnym.

location icon
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Centrum Edukacyjno-Rozwojowe Pałac Wrocław Pawłowice ul. Pawłowicka 87/89, Wrocław
calendar icon
Od 24 wrz 13:00 do 24 wrz 14:00

Wina czerwone z chłodnego klimatu są zwykle delikatniejsze, mają niższą zawartość alkoholu, wyrazistą kwasowości i świeży, rześki smak. Podczas warsztatów poznamy specyfikę tych win, szlachetne i hybrydowe odmiany winorośli oraz metody winifikacji, czyli procesów, w wyniku których otrzymujemy ten czerwony trunek. Na zakończenie zaprosimy do degustacji win.

Termin: 24.09.2023 r. (niedziela), godziny: 13.00-14.00

Miejsce: Pałac, sala 107

Odbiorcy: osoby pełnoletnie

Czas trwania: 60 minut

Liczba uczestników: 30

Prowadząca: prof. Joanna Chmielewska, Katedra Technologii Fermentacji i Zbóż

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
Uwaga! Jedna osoba może zakupić tylko 2 bilety. Warsztaty winiarskie - wybrane aspekty produkcji win czerwonych w klimacie chłodnym.

Uwaga! Jedna osoba może zakupić tylko 2 bilety.

Wyprzedane Brak wolnych miejsc