Święto Sera i wina. Warsztaty winiarskie - wybrane aspekty produkcji win czerwonych w klimacie chłodnym.
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Centrum Edukacyjno-Rozwojowe Pałac Wrocław Pawłowice
Od 24 wrz 13:00 do 24 wrz 14:00
Wina czerwone z chłodnego klimatu są zwykle delikatniejsze, mają niższą zawartość alkoholu, wyrazistą kwasowości i świeży, rześki smak. Podczas warsztatów poznamy specyfikę tych win, szlachetne i hybrydowe odmiany winorośli oraz metody winifikacji, czyli procesów, w wyniku których otrzymujemy ten czerwony trunek. Na zakończenie zaprosimy do degustacji win.
Termin: 24.09.2023 r. (niedziela), godziny: 13.00-14.00
Miejsce: Pałac, sala 107
Odbiorcy: osoby pełnoletnie
Czas trwania: 60 minut
Liczba uczestników: 30
Prowadząca: prof. Joanna Chmielewska, Katedra Technologii Fermentacji i Zbóż