Warsztaty z dietetykiem. Dieta roślinna/wegetariańska, jak ją bilansować
Dieta roślinna czy to wegetariańska czy wegańska cieszy się coraz większą popularnością. Osoby decydują się na nią ze względów etycznych, środowiskowych czy zdrowotnych. Jest jednym ze zdrowszych modeli żywienia i może być stosowana na każdym etapie życia. Jednak aby przyniosła wszystkie możliwe korzyści jakie ze sobą niesie, jak każda dieta musi być odpowiednio zbilansowana. O tym będziemy rozmawiać podczas warsztatu.
Dowiesz się:
-jak zbilansować całodzienny jadłospis
-czy potrzebujesz suplementacji i jakiej
-jakie badania warto wykonać przechodząc na dietę roślinną
-jakie korzyści płyną z diet roślinnych
-na jakie witaminy i minerały warto zwrócić uwagę
-jaką rolę odgrywają poszczególne makroskładniki
-nauczyć się bilansować własne posiłki
Jeśli:
-ograniczasz mięso lub produkty zwierzęce
-chciałbyś przejść na dietę wegetariańską ale nie wiesz jak zacząć
-nie jesz mięsa i chcesz się upewnić że prowadzisz zbilansowaną dietę
Zapraszamy serdecznie!
Projekt sfinansowany ze środków Rządowego Programu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030
Organizatorem wydarzenia jest Fundacja NOVA