DZIECIĘCA AKADEMIA KULINARNA | OCTOPUS SUSHI

location icon
Octopus Sushi / Batory Food Hall 10 lutego 11, Gdynia
calendar icon
Od 17 gru 11:00 do 17 gru 13:00
ticket icon
Od 0,00 zł

Szlak Kulinarny Centrum Gdyni zaprasza na ostatnie w tym roku warsztaty z cyklu Dziecięcej Akademii Kulinarnej!

Po niezwykle angażujących warsztatach kulinarnych poprowadzonych przez pizzerię "Po Kawałku", gdzie dzieci nauczyły się tworzyć pyszne pizze i przeszły cały proces - od mąki i wody do pysznej, chrupiącej pizzy z ich własnymi dodatkami - czas na nowy w Akademii Kulinarnej podbój, czyli sushi!




Sushi to japoński styl gotowania, w którym używa się warzyw, ryb (gotowanych lub surowych), następnie miesza się i formuje w pożądany kształt z ryżem doprawionym octem. Większość restauracji zazwyczaj serwuje wasabi, sos sojowy i marynowany imbir obok tego słynnego japońskiego przysmaku. W restauracji Octopus Sushi możecie nabyć takie pyszności, ale w najbliższą niedzielę będziecie też mieć okazję stworzyć je własnoręcznie!

O wyszkolenie nowych sushi-masterów zadba Octopus Sushi znajdujące się w Batory Food Hall już w najbliższą niedzielę!


Cena: Bezpłatne
Ilość miejsc: 15
Wiek dzieci: 6-12 lat
Czas trwania: ok. 1h - 1h 30 min


Na warsztaty obowiązują zapisy - jedna osoba może zapisać maksymalnie dwóch uczestników. Prosimy o zapoznanie się z regulaminem przez rejestracją na warsztaty.

REGULAMIN: https://arg.gdynia.pl/uploads/media/Regulamin_Dzie...

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
Rejestrując uczestnika prosimy o podanie imienia i nazwiska dziecka biorącego udział w Dziecięcej Akademii Kulinarnej, nie rodzica. W razie pytań zachęcamy do kontaktu mailowo na [email protected] lub telefonicznie na numer 609225595. Zapisz swojego małego kucharza!

Rejestrując uczestnika prosimy o podanie imienia i nazwiska dziecka biorącego udział w Dziecięcej Akademii Kulinarnej, nie rodzica. W razie pytań zachęcamy do kontaktu mailowo na [email protected] lub telefonicznie na numer 609225595.

Wyprzedane Brak wolnych miejsc