Zdrowie i Medycyna Dieta, Odżywianie i Degustacje

PSYCHODIETETYKA - dlaczego jesz to co jesz? dr Jolanta Nalewaj-Nowak

location icon
NoGravity + on-line Grunwaldzka 519B/6, Plewiska
calendar icon
Od 19 sie 11:00 do 20 sie 16:00
ticket icon
Od 680,00 zł

Szkolenie stacjonarne + on-line
19-20 sierpnia 

(19.08 - godz. 13.00-19.00;  20.08 godz. 10.00 - 16.00)

Uwaga! Na szkoleniu stacjonarnym jest ograniczona liczba miejsc!

Miejsce szkolenia: Uzdrowisko Miejskie NoGravity ul. Grunwaldzka 519b/6, Plewiska k.Poznania


Uczestnicy szkolenia otrzymają 3 miesięczny dostęp do nagrania. Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Uwaga, szkolenie będzie transmitowane on-line. Biorąc udział w szkoleniu wyrażasz zgodę na udostępnienie swojego wizerunku uczestnikom szkolenia.


Podczas szkolenia:

Nauczysz się jak pomóc sobie, swojemu ciału i umysłowi stosując jedzenie jako lekarstwo ale również jak dobrze i mądrze stosować suplementy.

Poznasz mechanizmy psychosomatyczne które wpływają na to jakie jedzenie wybieramy.

Zrozumiesz jak to się dzieje, że jest grupa żywności która wywołuje u nas reakcje niepożądane.

Dowiesz się jak jedzenie wpływa na nas i jak my wpływamy na jedzenie.

Będzie również czas na pytania i odpowiedzi oraz praktyczne przykłady uczestników szkolenia.


Wiedza o żywieniu człowieka jest dzieciną bardzo szeroką, ma charakter interdyscyplinarny, łączy dziedziny wiedzy w celu zrozumienia - dlaczego jesz to co jesz i dlaczego jesteś tym co jesz.

Kila przykładów jak ująć człowieka i jego jedzenie:

Fizjologia to wiedza dotycząca procesów życiowych, w tym jak nasze ciała trawią i przyswajają składniki odżywcze.

Biochemia skupia się na zrozumieniu, jak nasze ciała przekształcają składniki odżywcze w energię i inne ważne substancje

Biologia molekularna bada struktury, funkcje i interakcje molekularne związane z procesami życiowymi, w tym jak składniki odżywcze wpływają na ekspresję genu.

Psychologia bada, jak nasze myśli, uczucia i zachowania wpływają na nasze wybory żywieniowe oraz jak dieta może wpływać na nasze zdrowie psychiczne.

Antropologia pokazuje jak kultura, społeczeństwo i historia wpływają na nasze preferencje żywieniowe i wzorce konsumpcji i odwrotnie.

Epidemiologia mierzy wzorce i podaje przyczyny i skutki stanów zdrowotnych w społecznościach, często skupiając się na tym, jak dieta wpływa na choroby przewlekłe.

Medycyna bada, jak dietetyka i żywienie wpływają na leczenie i zapobieganie chorobom.

Ekologia: Bada wpływ produkcji żywności na środowisko naturalne i jak można zmniejszyć negatywne skutki.

NA szkoleniu zrozumiesz JAK TO WSZYSTKO POŁĄCZYĆ ŻEBY BYĆ ZDROWYM, SZCZĘŚLIWYM, MĄDRYM I SPOKOJNYM. 


Jeśli lubisz jeść, nie lubisz się ograniczać i chcesz być zdrowa / zdrowy. Nie chcesz chorować i chcesz się dobrze czuć - to szkolenie jest dla Ciebie!


dr Jolanta Nalewaj-Nowak: 

psychodietetyk,  doktor biologii medycznej, psychoonkolog. Specjalizuje się w dietoonkologii.

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, wydział Zdrowia Publicznego - uzyskanie tytuł doktora na Wydziale Lekarskim, Katedra i Klinika ginekologii onkologicznej. Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Psychoterapeutka. Psychoonkolog. Kierownik merytoryczny studiów psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu. Promotorka racjonalnych diet. Od wielu lat pracująca z osobami z chorobami żywieniowo-zależnymi, metabolicznymi, nowotworowymi oraz pomagająca parom starającym się o potomstwo. Autorka wielu artykułów naukowych i publicystycznych. Prywatnie kobieta, która zaraża swoją pozytywną energią oraz wiarą w to, co robi.



Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Zajęcia stacjonarne
już niedostępne 780,00 zł -
  Zajęcia on-line
Wyprzedane 680,00 zł Wyprzedane