PSYCHODIETETYKA - dlaczego jesz to co jesz? dr Jolanta Nalewaj-Nowak
Szkolenie stacjonarne + on-line
19-20 sierpnia
(19.08 - godz. 13.00-19.00; 20.08 godz. 10.00 - 16.00)
Uwaga! Na szkoleniu stacjonarnym jest ograniczona liczba miejsc!
Miejsce szkolenia: Uzdrowisko Miejskie NoGravity ul. Grunwaldzka 519b/6, Plewiska k.Poznania
Uczestnicy szkolenia otrzymają 3 miesięczny dostęp do nagrania. Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.
Uwaga, szkolenie będzie transmitowane on-line. Biorąc udział w szkoleniu wyrażasz zgodę na udostępnienie swojego wizerunku uczestnikom szkolenia.
Podczas szkolenia:
Nauczysz się jak pomóc sobie, swojemu ciału i umysłowi stosując jedzenie jako lekarstwo ale również jak dobrze i mądrze stosować suplementy.
Poznasz mechanizmy psychosomatyczne które wpływają na to jakie jedzenie wybieramy.
Zrozumiesz jak to się dzieje, że jest grupa żywności która wywołuje u nas reakcje niepożądane.
Dowiesz się jak jedzenie wpływa na nas i jak my wpływamy na jedzenie.
Będzie również czas na pytania i odpowiedzi oraz praktyczne przykłady uczestników szkolenia.
Wiedza o żywieniu człowieka jest dzieciną bardzo szeroką, ma charakter interdyscyplinarny, łączy dziedziny wiedzy w celu zrozumienia - dlaczego jesz to co jesz i dlaczego jesteś tym co jesz.
Kila przykładów jak ująć człowieka i jego jedzenie:
Fizjologia to wiedza dotycząca procesów życiowych, w tym jak nasze ciała trawią i przyswajają składniki odżywcze.
Biochemia skupia się na zrozumieniu, jak nasze ciała przekształcają składniki odżywcze w energię i inne ważne substancje
Biologia molekularna bada struktury, funkcje i interakcje molekularne związane z procesami życiowymi, w tym jak składniki odżywcze wpływają na ekspresję genu.
Psychologia bada, jak nasze myśli, uczucia i zachowania wpływają na nasze wybory żywieniowe oraz jak dieta może wpływać na nasze zdrowie psychiczne.
Antropologia pokazuje jak kultura, społeczeństwo i historia wpływają na nasze preferencje żywieniowe i wzorce konsumpcji i odwrotnie.
Epidemiologia mierzy wzorce i podaje przyczyny i skutki stanów zdrowotnych w społecznościach, często skupiając się na tym, jak dieta wpływa na choroby przewlekłe.
Medycyna bada, jak dietetyka i żywienie wpływają na leczenie i zapobieganie chorobom.
Ekologia: Bada wpływ produkcji żywności na środowisko naturalne i jak można zmniejszyć negatywne skutki.
NA szkoleniu zrozumiesz JAK TO WSZYSTKO POŁĄCZYĆ ŻEBY BYĆ ZDROWYM, SZCZĘŚLIWYM, MĄDRYM I SPOKOJNYM.
Jeśli lubisz jeść, nie lubisz się ograniczać i chcesz być zdrowa / zdrowy. Nie chcesz chorować i chcesz się dobrze czuć - to szkolenie jest dla Ciebie!
dr Jolanta Nalewaj-Nowak:
psychodietetyk, doktor biologii medycznej, psychoonkolog. Specjalizuje się w dietoonkologii.
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, wydział Zdrowia Publicznego - uzyskanie tytuł doktora na Wydziale Lekarskim, Katedra i Klinika ginekologii onkologicznej. Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Psychoterapeutka. Psychoonkolog. Kierownik merytoryczny studiów psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu. Promotorka racjonalnych diet. Od wielu lat pracująca z osobami z chorobami żywieniowo-zależnymi, metabolicznymi, nowotworowymi oraz pomagająca parom starającym się o potomstwo. Autorka wielu artykułów naukowych i publicystycznych. Prywatnie kobieta, która zaraża swoją pozytywną energią oraz wiarą w to, co robi.