ETYKIETA I KOMUNIKACJA W GASTRONOMII - szkolenie 4-godzinne

location icon
Stacjonarnie w centrum Warszawy - TBC Warszawa
calendar icon
Od 29 kwi 10:00 do 29 gru 10:00

CZĘŚĆ I

◦ Savoir Vivre na co dzień i od święta

◦ Etykieta w biznesie i w gastronomii

◦ Wszystko jest komunikacją

◦ Dostosowanie komunikatu

◦ Komunikacja werbalna i pozawerbalna

◦ Pierwsze wrażenie

◦ Pierwsze wrażenie w restauracji

◦ Spójność komunikacji na przykładzie gastronomii

◦ Feedback w gastronomii

CZĘŚĆ II

◦ Predyspozycje obsługi restauracji

◦ Empatia i gen gościnności

◦ Rola hostessy / hosta

◦ Rola kelnera

◦ Rola szefa sali

◦ Rola sommeliera

◦ Rola szefa kuchni

CZĘŚĆ III

◦ Nakrycie do stołu

◦ Uniform kelnerski

◦ Rodzaje serwisu

◦ Zasady serwisu kelnerskiego

◦ Food & wine pairing

◦ Serwis sommelierski

◦ Kolejność działań

◦ Rachunek

CZĘŚĆ IV

◦ Wspólne posiłki, czyli po co ludzie chodzą do restauracji?

◦ Sytuacje kryzysowe i jak je rozwiązywać

◦ Obsługa trudnego klienta

◦ Manual restauracji

◦ Up-selling, czyli jak sprzedawać więcej?

◦ Rozwój i edukacja

Szkolenie trwa trzy godziny wykładowe podzielone krótkimi przerwami. Szkolenie odbędzie się, jeśli zgłosi się na nie co najmniej 10 osób.

Dołącz do wydarzenia

Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Cena Liczba
  Bilet grupowy do 20 osób
już niedostępne 3 500,00 zł -