ETYKIETA I KOMUNIKACJA W GASTRONOMII - szkolenie 4-godzinne
CZĘŚĆ I
◦ Savoir Vivre na co dzień i od święta
◦ Etykieta w biznesie i w gastronomii
◦ Wszystko jest komunikacją
◦ Dostosowanie komunikatu
◦ Komunikacja werbalna i pozawerbalna
◦ Pierwsze wrażenie
◦ Pierwsze wrażenie w restauracji
◦ Spójność komunikacji na przykładzie gastronomii
◦ Feedback w gastronomii
CZĘŚĆ II
◦ Predyspozycje obsługi restauracji
◦ Empatia i gen gościnności
◦ Rola hostessy / hosta
◦ Rola kelnera
◦ Rola szefa sali
◦ Rola sommeliera
◦ Rola szefa kuchni
CZĘŚĆ III
◦ Nakrycie do stołu
◦ Uniform kelnerski
◦ Rodzaje serwisu
◦ Zasady serwisu kelnerskiego
◦ Food & wine pairing
◦ Serwis sommelierski
◦ Kolejność działań
◦ Rachunek
CZĘŚĆ IV
◦ Wspólne posiłki, czyli po co ludzie chodzą do restauracji?
◦ Sytuacje kryzysowe i jak je rozwiązywać
◦ Obsługa trudnego klienta
◦ Manual restauracji
◦ Up-selling, czyli jak sprzedawać więcej?
◦ Rozwój i edukacja
Szkolenie trwa trzy godziny wykładowe podzielone krótkimi przerwami. Szkolenie odbędzie się, jeśli zgłosi się na nie co najmniej 10 osób.