Chcesz przeżyć niesamowitą przygodę kulinarną, nauczyć się gotować a przy okazji spędzić miło czas w małym, kameralnym gronie i napić się wina...?
To serdecznie zapraszam na warsztaty kulinarne dla dorosłych :)
Co było pierwsze...? Jajko czy kura...? Oto jest pytanie :)
Dzisiaj na tapetę bierzemy jajko, które jest niskokaloryczne, pełne łatwo przyswajalnego białka i można je przyrządzać na tysiąc sposobów :) Można je gotować, smażyć, zapiekać, dodawać do ciast, robić z nich majonez a także zjadać na surowo (po uprzednim sparzeniu!!!) Można je jeść o każdej porze dnia i nocy (nawet na słodko jak to bywało w przypadku kogla-mogla z PRL-u). Oto kilka sposób na przyrządzenie jajek:
Menu:
- deska serów, wędlin i oliwek; bagietka
- szakszuka z papryką, pomidorami, chili i jajami
- jaja po turecku z hummusem, jogurtem z za'atarem i warzywami
- koszyczki z szynki, warzyw i serka zapiekane z jajami
- majonez czosnkowy
- podpłomyki
- wino
P.S.
Można kupić bilet również na prezent dla kogoś :)
Mała, kameralna grupa :) Miła atmosfera :)
Termin: sobota 10.02.2024 w godzinach 15-18
Adres; ul. Zubrzyckiego 3, Gdańsk Wrzeszcz
Organizator zastrzega sobie prawo odwołania zajęć, jeśli nie zbierze się odpowiednia ilość uczestników (minimum 3 osoby
Miejsce
ul. Franciszka Zubrzyckiego 3, Gdańsk Wrzeszcz