To wydarzenie już się skończyło. Zapraszamy na inne ciekawe wydarzenia.
Dołącz do wydarzenia
  Rodzaj Bilety dostępne do Liczba
  WARSZTATY LODOWE Z MARCINEM ZYCHEM - Łódź - 19.01.2023
już niedostępne -


Zapraszamy na bezpłatne pokazy lodowe, które poprowadzi technolog cukierniczy Marcin Zych. Nasz prowadzący przez lata wyspecjalizował się w produkcji lodów rzemieślniczych oraz uruchamiał procesy i wdrażał technologię w kilkudziesięciu lodziarniach na terenie kraju, a także za granicą. Podczas prezentacji będzie można zapoznać się z technologiami używanymi do produkcji lodów rzemieślniczych.

Gotowe produkty będą wyeksponowane w witrynach do lodów IFI. Pokazy lodowe to również okazja do zapoznania się z najważniejszymi kwestiami związanymi z otwarciem i prowadzeniem lodziarni: jak dobrać receptury i czym się kierować podczas wyboru maszyn do lodów? Całości dopełni degustacja przygotowanych wcześniej lodów.


PROGRAM


■ MOŻLIWOŚCI MASZYN DO PRODUKCJI LODÓW CARPIGIANI

■ NAJNOWSZE ROZWIĄZANIA TECHNOLOGICZNE CARPGIANI

■ PRODUKCJA BAZY CZEKOLADOWEJ NA MASZYNIE CARPIGIANI LABOTRONIC HE HOT
"Dzięki funkcji podgrzewania dostępne są dwa programy: Gelato Hot - mieszanka jest przygotowywana bezpośrednio w frezerze, gdzie jest podgrzewana, pasteryzowana i przekształcana w gelato. Gelato Hot Age - mieszanka jest przygotowywana, pasteryzowana i dojrzewa, a następnie jest przekształcana w gelato. Gelato Hot&Cold: podgrzewa i chłodzi mieszankę, a następnie przekształca się w gelato."

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA WARIGATURY OWOCOWEJ (MALINA)

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA LODÓW ŚMIETANKOWYCH Z BEZĄ I MALINĄ

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA LODÓW CHAŁWOWYCH

■ PRZYGOTOWANIE I PRODUKCJA LODÓW PISTACJOWYCH

■ PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH

■ PRZYGOTOWANIE LODÓW NA PROGRAMIE CRYSTAL
"Lody o specjalnej, półpłynnej konsystencji - zarówno mleczne, jak i sorbety. Dzięki wyjątkowej strukturze lody idealnie nadają się do tworzenia tortów i deserów lodowych o dowolnym kształcie. Opcjonalne drzwi dozujące wraz z programem Crystal, pozwalają na nakładanie lodów bezpośrednio do małych pojemników lub słoików - wzbogacając tym samym ofertę lokalu o nowe produkty."

■ OMÓWIENIE SMAKÓW

■ DEGUSTACJA WYPRODUKOWANYCH LODÓW


Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc o udziale w wydarzeniu decyduje kolejność zgłoszeń. Rejestrując się na wydarzenie, wybierz dzień, który Ci odpowiada. 

Po zarejestrowaniu się, otrzymasz na adres email bilet z kodem QR, który należy okazać przed wejściem na wydarzenie! 





Zobacz również:

konferencje wydarzenia Łódź